Uçurtmayı Vurmasınlar restore edildi: Yenilenmiş hali MUBI’de

Türk sinemasının başyapıtlarından 'Uçurtmayı Vurmasınlar' restore edildi. Daha önce Metin Erksan'ın 'Sevmek Zamanı' filmini restore eden MUBI bu kez de Başaran'ın 1989 yapımı filmini yenileyip izleyiciyle buluşturdu.

Kültür Sanat 18 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türk sinemasının başyapıtları restorasyonla yenilenmeye devam ediyor. MUBI bu önemli işe imza atanlardan. İlk olarak Metin Erksan’ın 1965 tarihli ‘Sevmek Zamanı’ filmi restore eden MUBI bu kez de Tunç Başaran’ın filmini yeniledi. Feride Çiçekoğlu’nun aynı adlı romanından uyarlanan ‘Uçurtmayı Vurmasınlar’ restorasyondan sonra izleyiciyle buluştu. 4K kalitesindeki yeni versiyonuyla pek yakında yeniden sinemaseverlerin beğenisine sunulacak olan film bir hapishanenin kadınlar koğuşunda annesiyle yaşayan beş yaşındaki Barış ve siyasi mahkûmlardan İnci’nin duygu yüklü arkadaşlığını konu alıyor.

35 yıl sonra yeniden hayat buluyor

Kadrosunda Ozan Bilen, Nur Sürer, Füsun Demirel, Rozet Hubeş ve Güzin Özipek’in yer aldığı film dönemin kasvetli ruhunu perdeye aktarırken sinemada umudun eşsiz tasvirlerinden birine dönüşüyordu. Uzun yıllardır Türkiye’nin en başarılı restorasyon projelerinde imzası bulunan Atlas Post Production işbirliğinde, film son teknoloji yazılım ve teknikler kullanılarak fiziksel ve dijital restorasyondan geçti. Tunç Başaran’ın yönetmenlik tercihlerine ve 4:3 oranındaki orijinal kadraja sadık kalındı. Yapıldığı dönem büyük ses getiren ve çok sevilen bu özel film, yeni sunumuyla 35 yıl sonra yeniden hayat buluyor.

Joshua Redman Boğaz'a 'Ah İstanbul'la veda ettiJoshua Redman Boğaz’a ‘Ah İstanbul’la veda etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.