Bodrum Caz’da Ceylan’ın Taşra Üçlemesi’ne özel beste

7. Uluslararası Bodrum Caz Festivali'nin programı açıklandı. 15 Haziran'da başlayacak festivalin teması caz ve özgürlük olarak belirlendi. Festivalde Nuri Bilge Ceylan'ın Taşra Üçlemesi filmlerine özel yapılan bestelerin yer aldığı konser programın öne çıkan etkinliklerinden.

Kültür Sanat 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Festivalde 'Mayıs Sıkıntısı', 'Kasaba', 'Uzak'tan oluşan Ceylan'ın Taşra Üçlemesi için özel bir konser verilecek.

Uluslararası Bodrum Caz Festivali yedinci kez müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın önde gelen turizm ve tarih bölgelerinden biri olan Bodrum’da düzenlenen bu özel festival 15 Haziran’da müzikseverlerle buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Caz Derneği tarafından düzenlenen festivalin teması Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına “Caz ve Özgürlük” olacak.

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, Metreküp Bodrum ile Bodrum Ticaret Odası gibi mekânların ev sahipliği yapacağı festival 15-25 Haziran tarihleri arasında müzikseverleri ağırlayacak. Festivalde konserlerin yanı sıra, Yaşam Boyu Caz Ödülleri Töreni ile caz eğitimleri ve söyleşiler de düzenlenecek.

Bodrum ile Rodos arasında işbirliği

Rodos Caz Festivali’nden de karşılıklı sanatçı değişimi yapılacak olan 7. Bodrum Uluslararası Caz Festivalinin açılış töreni 12 Haziran’da gerçekleştirilecek. Programın en ilginç konseri Altın Palmiye ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın, Taşra Üçlemesi olarak adlandırılan “Kasaba”, “Mayıs Sıkıntısı” ve “Uzak” filmlerinden özen ile seçilmiş 11 sahne üzerine bestelenen caz parçalarından oluşan Taşra Üçlemesi Caz Projesi.

European Jazz Network üyesi olan festivalde Kerem Görsev Trio, Maria Manousaki Trio – Rhodes Jazz Fest ile Kardeş Festival Konseri, Hakan Başar Trio, Neşet Ruacan Quartet feat. Sibel Köse & Efe Erdem,  Zafer Çebi Quartet feat. Didem Kasal Esentürk, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Aşkın Arsunan Quintet konserleri ise programdaki diğer konserler.

Dimitrios Vassilakis, Sibel Köse ve Neşet Ruacan Masterclassları, Eftal Küçük ile Cazda Özgürlük Söyleşisi, moderatörlüğünü Özlem Oktar Varoğlu’nun yapacağı 100. Yıl ve Cazda Özgürlük Söyleşisi, Caz Derneği – Bodrum Yaşam Boyu Caz Ödülleri Töreni ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü 7. Bodrum Caz Festivali Tasarım Yarışması Ödül Töreni, Sergi Açılışı | Murat Arkan Dinletisi festivalin etkinlikleri arasında yer alacak. 7. Bodrum Uluslararası Caz Festivali’nin ayrıntılı programına Caz Derneği’nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'ndan bol alkışlı kapanışİstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’ndan bol alkışlı kapanış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.