İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Fransız rüzgarı esecek

İstanbul Müzik Festivali, ilk haftasını geride bırakıyor. 1 Haziran'da başlayan festivalde bu akşam Fransız Sarayı'nın görkemli bahçesinde Fransız rüzgarları esecek. Ünlü piyanist Eric La Sage, fransız topluluk Les Vents Français ile birlikte klasik müziğin klasiklerini seslendirecek.

Kültür Sanat 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Les Vents Français ile festivalde Fransız rüzgarları esecek.

İstanbul Müzik Festivali ilk haftasını geride bırakıyor. 1 Haziran’da AKM’de piyanist Jan Lisiecki’nin büyük beğeni toplayan performansıyla başlayan festivalde bu akşam Fransız rüzgarları esecek. Fransız Sarayı’nda gerçekleşecek konserde piyanist Eric Le Sage, Les Vents Français (Fransız Rüzgarları) topluluğuyla birlikte sahne alacak. Biletleri satışa ilk çıktığı dönem hızlı bir şekilde tükenen konser, festivalin bu yıl Fransız Sarayı’nda düzenlenecek tek etkinliği olma özelliği de taşıyor.

İstanbul için klasik zamanı

İstanbul Müzik Festivali’nin bu özel konserinde Fransız Sarayı’nın muhteşem bahçesi, klasik müzik tutkunlarını mutlu edecek bir repertuvarla yankılanacak. Flütte Emmanuel Pahud, obuada François Leleux, klarnette Paul Meyer, fagotta Gilbert Audin ve kornoda Radovan Vlatkoviç’ten oluşan Les Vents Français’nin piyanist Eric La Sage ile buluşmasında seslendireceği besteler arasında başyapıtlar da bulunuyor.

Jacques Ibert’den ‘Üç Kısa Parça’, Ludwig van Beethoven’dan ‘Là ci darem la mano’ Varyasyonları’, Wolfgang Amadeus Mozart’tan ‘Mi Bemol Beşli’, Maurice Ravel’den ‘Couperin’in Mezarı’, Camille Saint Saens’den ‘Tarentelle’ ve Francis Poulenc’ten ‘Do Major Altılı’ konserde seslendirilecek. Saat 20.00’de başlayacak olan konser, festivalin kaçırılmaması gereken etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Fransa’nın son dönem yıldızlarından: Eric La Sage

Zarif ve şiirsel tarzıyla kendi kuşağında Fransız piyano ekolünün en önemli temsilcisi olarak tanınan Eric La Sage, 1985’te Porto ve 1989’da Zwickau’daki Robert Schumann yarışması gibi büyük uluslararası yarışmaların galibi olarak genç yaşında dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Aynı yıl Leeds International yarışmasında, şef Simon Rattle’ın yönetimi altında hafızalara kazınan bir performans sergileyerek birincilik elde eden La Sage’ın albüm kayıtları yıllar boyunca büyük beğeni toplayarak Diapason d’Or de l’Année, Choc de l’Année Classica, Choc du Monde de la Musique, Grand Prix du Disque ve Victoire de la Musique gibi Fransa’nın prestijli ödüllerini kazandı

Süreyya Operası'nda trompetli buluşmaSüreyya Operası’nda trompetli buluşma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.