Ünlü galeri Perrotin Bodruma’a geliyor

Bodrum, dünyaca ünlü bir sanat galerisine ev sahipliği yapacak. Fransız sanat galerisi Perrotin, bu yaz Bodrum'da. Kapılarını 1 Temmuz itibarıyla Bodrum Loft'ta açacak olan Perrotin 11 sanatçının eserlerine yaz boyunca ev sahipliği yapacak.

Kültür Sanat 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bodrum Loft'ta açılacak olan Perrotin'de yaz boyunca 11 sanatçının eseri sergilenecek.

Bodrum, dünyaca ünlü bir sanat galerisine ev sahipliği yapacak. Fransız sanat galerisi Perrotin, bu yaz Bodrum’da. Perrotin, Bodrum Loft işbirliği ile 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü ‘French Delights’ sergisini sanatseverlerle buluşturacak. Serginin küratörlüğünü sanat danışmanlığı da yapan Selcan Atılgan yönetecek. ‘French Delights’ sergisinde 11 sanatçının 17 farklı eseri sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Bodrum Loft’un Fransa merkezli galeri Perrotin ile yaptığı işbirliği bu alanda bir ilk değil. Bodrum’da Göltürkbükü ile Torba arasındaki Demirbükü Koyu’nda yer alan Bodrum Loft, geçen yıl da Almanya merkezli KÖNİG Galerie’nin sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmıştı. Yaz sonuna kadar ziyaret edilebilecek French Delights sergisi, sanat ve tatil tutkunları bir araya getirirken, doğanın içerisinde sanat keşfi ile farklı bir deneyimi de yaşatacak.

Bodrum’da açılacak olan ‘French Delights’ sergisi sanatseverlere hem yerel hem de uluslararası sanatçıların farklı bakış açılarını, yaratıcı yaklaşımlarını ve tekniklerini keşfetme fırsatı sunacak. ‘French Delights’ sergisinde eserleri yer alacak olan uluslararası sanatçılar ise şöyle: Takashi Murakami, Wim Delvoye, Xavier Veilhan, Daniel Arsham, Jean-Michel Othoniel, Iván Argote, Klara Kristalova, Laurent Grasso, Jean Marie Appriou, Gregor Hildebrandt ve Elmgreen & Dragset. Bodrum’da 1 Temmuz itibarıyla açılacak sergide yer alacak eserler arasında ise açık hava heykellerinin yanı sıra sanatçıların yerleştirmeleri buluunuyor.

Perrotin dünya çapında üne sahip

Emmanuel Perrotin’in henüz 21 yaşındayken 1990 yılında kurduğu galeri günümüzde Paris, Hong Kong, New York, Seoul, Tokyo, Şanghay, Dubai şehirlerinde toplam yaklaşık 7.800 metrekare sergi alanına sahip galerileri bulunuyor. Perrotin her yıl, Art Basel, Frieze, Dallas Art Fuarı, Expo Chicago, ART021 ve West Bund Art & Design, the Armory Show ve TEFAF, artgenève gibi yirmiden fazla sanat fuarına katılım sağlıyor.

Müzayedelerde bahar: 2 milyar dolarlık tablo satışıMüzayedelerde bahar: 2 milyar dolarlık tablo satışı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.