‘Hayat’ Zeki Demirkubuz’un en çok izlenen filmi oldu

Zeki Demirkubuz'un son filmi 'Hayat' üçüncü haftasında 55 bin 587 kişi tarafından izlenerek yönetmenin en çok izlenen filmi oldu. Daha önce 2012'de vizyona giren 'Yeraltı' filmi Demirkubuz'un en çok izlenen filmiydi.

Kültür Sanat 7 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz’un 15 Aralık’ta vizyona giren ‘Hayat’ filmi üçüncü haftasında 55.587 kişi tarafından izlendi. ‘Hayat’, yönetmenin en çok izlenen ‘Yeraltı’ filmini (54.344) geçerek en çok izlenen Zeki Demirkubuz filmi oldu. Boxoffice Türkiye rakamlarına göre ‘Hayat’ 7 milyon TL hasılat elde etti. ‘Hayat’ ilk üç günde 19 bin 613 seyirci tarafından izlenmiş ve yönetmenin en iyi açılış yapan filmi olmuştu.

Demirkubuz’un yönettiği ‘Hayat’, muhafazakar ve otoriter bir babanın kızı olan Hicran’ın hikayesini anlatıyor. Babası tarafından, kendi halinde biri olan Rıza ile evlendirilmek isteniyor Hicran… Onun da bu dayatma karşısında tek seçeneği var, evden kaçmak. O da öyle yapıyor. Lakin onu iki kere görmüş olsa da kalbine adını mıh gibi yazdığı Rıza’nın peşine düşeceğini bilmiyor. Rıza’nın merak ettiği Hicran’ın onu neden istemediği ve bunu en başından neden kendisine söylemediği. Sorularına cevap bulmak istiyor…

Miray Daner, Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol’un rol aldığı ‘Hayat’, Demirkubuz’un ‘Masumiyet’ ve ‘Kader’ filmlerinin yanı başına oturan bir film. Hatta kimilerine göre yönetmenin en iyi filmi. Kişiden kişiye bu değişse de ‘Hayat’ için Demirkubuz’un en olgun ve dingin filmi denilebilir. Genç bir kadının Anadolu’nun orta yerinde erkeklerin dünyasından çıkıp kendini var etme çabasının öyküsü… 3 saat 15 dakikalık uzunluğu ile de sinemamızın en uzun ikinci filmi.

 

Sinemada hayat var!Sinemada hayat var!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.