Ve Kemal Sunal Müzesi açılıyor: Son yolculuğunun bavulu da müzede olacak

Ağustos ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun müjdesini verdiği Kemal Sunal Müzesi, usta oyuncunun yaşarken sıklıkla gittiği Göztepe Parkın'da açılacak. Titizlikle yürülen süreci müze danışmanı Sunay Akın anlattı. Müze yılbaşına doğru kapılarını ziyaretçilere açacak.

Kültür Sanat 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türk halkının gönlüne taht kuran Kemal Sunal’ın artık bir müzesi olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu ay içerisinde verdiği müjde sonrası çalışmalar hız kazandı. Kadıköy’deki Göztepe Parkı’nda açılacak olan müzenin danışmanlığını Sunay Akın üstlendi. Bir yandan müzenin mekanı yapılırken ber yandan da müze içerisinde nelerin sergileneceği merak ediliyordu.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Gullsunal (@gullsunal)’in paylaştığı bir gönderi

Artık sevenlerine emanet

Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal “Kemal evimizden temelli gidiyor. Canım Sunay Akın ve Ekrem İmamoğlu Bey’in mükemmel projesi olan Göztepe Parkı’ndaki Kemal Sunal Müzesi için yıllardır seve seve baktığımız eşyaları ölümsüzlüğe gidiyor. Elbette çok güzel bir sebeple ayrılıyoruz ama evden tamamen gidiyor gibi bir hisse kapıldım. Artık sevenlerine emanet” paylaşımı sonrasında Kemal Sunal’ın kişisel eşyalarının da müzede sergileneceği anlaşıldı. Müzede ayrıca Sunal’ın film afişleri, filmlerde kullandığı kostümler de yer alacak.

Fikir aileden çıktı

Müzenin danışmanı Sunay Akın bu ay içerisinde Gazete Kadıköy‘den Gökçe Uygun’a verdiği söyleşide müzenin kurulma sürecini anlatmıştı. Akın “Bu müzenin kurulma kararı aileden çıktı. Ne mutlu ki Gül abla onun hatıratını toplumla paylaşıp geleceğe miras bırakmak istiyor. Çok sevgili kardeşim -belediye başkanlığından önceye dayanır bizim dostluğumuz-  Ekrem kendisi çok okuyan, sanata ilgili, koleksiyonları olan aydın bir insan. Şansımıza o da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olunca, ortak bir sohbetimizde bu konu ortaya çıktı. Pandemiden önceydi. ‘İstanbul’a neden bir Kemal Sunal müzesi kazandırmayalım’ diye konuşuldu o sohbette.”

Sonra müze mekanına karar verildiğini anlatan Akan “İBB Göztepe 60. Yıl Parkı’nın içindeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne ait iki katlı hizmet binasında karar kılındı. Ki burası Kemal Sunal’ın oturduğu eve de çok yakın. Kendisi o parkta çokça vakit geçirirdi” diyor.

Son yolculuğun bavulu da sergilenecek

Akın müzede nelerin sergileneceğini anlatırken “Biliyorsunuz ki Kemal Sunal’ı talihsiz bir şekilde, bir uçak koltuğunda kaybettik. Peki o uçağın bagajında ne vardı? Son bavulu… O bavul hala o günkü gibi duruyor. Son yolculuğunun son bavulu… Bunun gibi pek çok ‘hissi senet’ olacak müzede.”

Yılbaşında açılacak

Akın müze için hummalı ama titiz bir çalışma yürüttüklerini anlatıp acele etmediklerini söylüyor: “Yakında uygulamaya geçeceğiz. Acele etmiyoruz. Çok şey hazır aslında. Kısa sürede diyelim. Biz buna mimari bir proje olarak değil sanat projesi olarak bakıyoruz. Misal bir ressam tablosunu bitirip karşısına geçip şöyle bir bakış attığında bir şey fark eder, gider bir noktaya fırça darbesi atar. Yahut bir şair, şiirini bitirdikte sonra bir kelimeyi değiştirir ya. İşte bunun için bir sürece ihtiyacı vardır. Bizim de öyle. Amacımız yılbaşına doğru açmak… İnsanlar yeni yıla yeni umutlarla girer ya, İstanbul da yeni seneye yeni bir müzeyle başlasın niyetindeyiz.”

Hala gülebiliyorsak biraz da sizin sayesinde! Teşekkürler Kemal Bey!Hala gülebiliyorsak biraz da sizin sayesinde! Teşekkürler Kemal Bey!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.