Ve Patron da ‘Kamala’ dedi! Bruce Springsteen’den Trump’a eleştiri

Kültür Sanat 5 Ekim 2024

ABD’nin son dönemde ayakta kalmayı başaran az sayıdaki ortak değerinden biri Bruce Springsteen. ABD’lilerin ‘The Boss’ yani ‘Patron’ payesiyle andığı yıldız müzisyen halihazırda ülkenin en çok ve en geniş katılımlı konserlerine imza atan ismi. 1980’lerin büyük hiti ‘Born in the USA’ daha çok Cumhuriyetçiler tarafından sahiplenilse de Springsteen Demokratlara daha yakın bir çizgide kaldı. Bu gerçek bilinse de birleştirici tavrı ve ABD topraklarının adeta bağrından kopan şarkıları sayesinde Springsteen, Taylor Swift’in aksine hiçbir zaman dinleyici kaybetmedi.

Gün geçtikçe hararetlenen ABD’deki seçim süreci ülkedeki hemen hemen herkesi olduğu gibi Bruce Springsteen’i de bu güncel tartışmanın içine çekti. Donald Trump’ın politikalarını benimsemediğini daha önce de defalarca dile getiren Springsteen bu seçim sürecinde de oy tercihini açıkladı. Nam-ı diğer Patron, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda ABD Başkanlık Seçimleri’nde Kamala Harris’i destekleyeceğini ilân etti. Başkanlık kampanyaları sırasında Barack Obama ve Joe Biden’ın sesli bir destekçisi olan Springsteen, Taylor Swift, Oprah Winfrey ve Barbra Streisand’ın ardından Harris’e destek veren yüksek profilli bir diğer isim oldu.

Bruce Springsteen, Amerikan Kültürü’nün yaşayan en büyük ikonlarından biri olarak kabul ediliyor.

‘Trump hayatımda gördüğüm en tehlikeli başkan adayı’

Soayal medya paylaşımında Kamala Harris’e desteğini açıklayan Bruce Springsteen, Donald Trump için de “hayatımda gördüğüm en tehlikeli başkan adayı. Belki de Amerikan İç Savaşı’ndan bu yana bu büyük ülke şu anda olduğu kadar siyasi, ruhsal ve duygusal olarak bölünmüş hissetmemiştir. Bu şekilde olmak zorunda değil” dedi.

Instagram’dan yayınladığı videoda Kamala Harris ve yardımcısı Tim Walz’ın sınıf, din, ırk, siyasi görüşünüz ya da cinsel kimliğiniz ne olursa olsun herkese saygı duyan ve herkesi kapsayan bir ülke vizyonuna bağlılıklarını ve ekonomimizi sadece benim gibi tepedeki birkaç kişiye değil herkese fayda sağlayacak şekilde büyütme hedeflerini desteklediğini vurguladı.

55 yıldır sürekli yazdığım Amerika vizyonu bu

Kamala Harris’e verdiği desteği sosyal medya postuyla duyran Springsteen “İşte 55 yıldır sürekli olarak yazdığım Amerika vizyonu budu” dedi. Şarkıcı, buna karşın Trump’ın “bu ülkenin anlamını, tarihini ya da  Amerikalı olmanın ne demek olduğunu anlamadığını” söyledi.

Bruce Springsteen sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi, herkes farklı şeyler görüyor ve bir yurttaş olarak seçiminize saygı duyuyorum. Ancak sizin gibi benim de sadece bir oyum var ve bu sahip olduğum en değerli şeylerden biri. Bu nedenle 5 Kasım’da oyumu Kamala Harris ve Tim Walz’a vereceğim. Dinlediğiniz için teşekkürler”

Taylor Swift'e Trump darbesi: İki milyon dinleyici kaybettiTaylor Swift’e Trump darbesi: İki milyon dinleyici kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.