Venedik Film Festivali Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile açılacak

81. Venedik Film Festivali'nin açılış filmi sinema tarihinin kült filmlerinden Tim Burton imzalı 'Beterböcek'in devam yapımı 'Beterböcek Beterböcek' oldu. Festival bu yıl 28 Ağustos-7 Eylül'de düzenleniyor.

Kültür Sanat 3 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
‘Beterböcek Beterböcek’ 6 Eylül 2024 seyirciyle buluşacak.

Dünyanın en eski uluslararası film festivallerinden Venedik Film Festivali’ne geri sayım başladı. 28 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festivalin açılış filmi belli oldu. Venedik Film Festivali sinemaseverleri Tim Burton klasiği ‘Beterböcek Beterböcek’ ile karşılayacak.

Festival direktörü Alberto Barbera “‘Beetlejuice Beetlejuice’ Tim Burton sinemasının en ikonik karakterlerinden birinin uzun zamandır beklenen geri dönüşünü işaret ediyor. Ama bu zamanının en büyüleyici auteur’lerinden birinin olağanüstü vizyoner yeteneğinin ve ustaca hayata geçirilmesinin de mutluluk verici bir teyidi. Venedik Bienali yaratıcı hayal gücünün şaşırtıcı salınımını ve halüsinasyon ritmini harekete geçiren bir eserin dünya prömiyerine ev sahipliği yapmaktan onur ve gurur duyuyor” dedi.

Tim Burton da Venedik’in konuğu olmaktan memnun: “Çok heyecanlıyım. Bu filmin dünya prömiyerinin Venedik Film Festivali’nde yapılması benim için çok anlamlı.”

Kült film 36 yıl aradan sonra dönüyor. 15 milyon dolarlık bütçeyle çekilen ve dünya çapında 75 milyon dolar hasılat elde eden kült yapımın devam filminin yönetmen koltuğunda yine Burton var. Filmin senaryosu ise  Gough, Millar ve Seth Grahame-Smith’in hikâyesinden Alfred Gough ve Miles Millar tarafından kaleme alındı.

‘Beterböcek Beterböcek’ adlı devam filmine dönen tek isim Burton da değil. Orijinal kadroda Beterböcek karakterini canlandıran Michael Keaton rolüne geri dönerken Winona Ryder ve Catherine O’Hara ise Lydia Deetz ve Delia Deetz rollerini yeniden canlandıracak. Monica Bellucci, Jenna Ortega, Willem Dafoe ve Justin Theroux ise kadroya yeni katılan isimler.

‘Beterböcek Beterböcek’ 6 Eylül 2024 vizyona girecek.

Venedik Film Festivali'ni büyük bir usta Vittorio De Sica açacakVenedik Film Festivali’ni büyük bir usta Vittorio De Sica açacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.