Venedik günlüğü: Divalar resmi geçidi!

Venedik Film Festivali görkemli bir açılış sonrası ilk gününde hem Angelina Jolie hem de Cate Blanchett'i ağırladı. Jolie, Maria Callas'ı canlandırdığı 'Maria' filmi için, Blanchett de yeni dizisi 'Disclaimer'in tanıtımı için festivaldeydi.

Kültür Sanat 30 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fotoğraflar: Venedik Film Festivali resmi Twitter hesabı.

Venedik Film Festivali’nde dün divalar geçidi yaşandı mı demeli. Önceki gün ‘Beterböcek Beterböcek’ filminin gösterimiyle açılan festival dün hem Angelina Jolie hem de Cate Blanchett’i ağırladı. Jolie malum Maria Callas’ın hayat hikayesinin anlatıldığı ve Altın Aslan için yarışan ‘Maria’ filminin prömiyeri için geldi Venedik’e. Basın toplantısına katıldı. ‘Maria’nın yönetmen ve oyuncularının katıldığı toplantı filmde rol alan Haluk Bilginer yoktu.

Callas ile kendimi özdeşleştirdim

Jolie toplantıda diva kelimesinin kendisi için olumsuz çağrışımı olduğunu anlattı ve “Bu kelimeyi Maria’dan yeniden öğrendim, ona karşı yeni bir ilişkim var. Genellikle bir kadının kim olduğunu ve kim olduğunu tanımlayan şey, diğer insanların algısıdır. Bence Maria, kimseye zarar vermeyen en çok çalışan insanlardan biriydi” dedi.

Jolie opera yapmak için yedi ay eğitim almış. Daha önce insanlar karşısında şarkı söylemediğini anlatan Jolie, Callas rolünde insanlar karşısında şarkı söylerken gergin olduğunu da anlattı. Son yıllarda Brad Pitt’le yaşadığı sert boşanma davasıyla gündeme gelen Jolie, Callas’la kendini özdeşleştirdiğini söyledi.

Angelina Jolie’nin, Pitt’in pazar günü ‘Wolfs’ filminin galasına gelmesinden önce Venedik’ten ayrılması bekleniyor.

‘Utanç suçluluktan çok farklı bir duygu’

Venedik’in ikinci divası da tabii ki Cate Blanchett’ti. Blanchett’in Venedik’te bulunma sebebi yönetmen Alfonso Cuarón’un  Apple TV için çektiği ‘Disclaimer’ dizisinin festivaldeki gösterimi. Yedi bölümlük psikolojik gerilim dizisinde toplum önünde utandırılmakla karşı karşıya kalan bir kadının hikayesi anlatılıyor.

Blanchett “Utanç, suçluluktan çok farklıdır. Suçluluk çok işe yaramaz bir duygu. Ancak utanç ve pişmanlık ve bunlardan öğrenilebilecek dersler çok güçlüdür” dedi ve ekledi: “Çocukları ebeveynlik etmeye çalışma şeklinize bir bakın. Onları alenen utandırırsanız, bu öfkeye yol açabilir. Özel konuşmalar genellikle aleni olanlardan çok daha güçlüdür. Aleni olanların önemli olmadığını söylemiyorum, ancak bire bir, yüz yüze uzlaşma türü konuşmalar aleni utandırmadan çok daha güçlüdür.”

Venedik günlüğü: Festival 'Beterböcek'le başladı ilk Altın Aslan verildiVenedik günlüğü: Festival ‘Beterböcek’le başladı ilk Altın Aslan verildi

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.