Venedik Film Festivali’nin jüri başkanı Damien Chazelle

Ödüllü yönetmen Damien Chazelle, 80. Venedik Film Festivali jürisine başkanlık yapacak. Daha önce filmleriyle festivale konuk olan yönetmen, festivalde keşfedeceği yeni filmler için heyecanlı olduğunu söylüyor. Festival, 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Chazelle, hem 'La La Land' hem de Neil Armstrong biyografisi 'First Man' ile Venedik'teki yarışmada prömiyer yapmıştı.

80. Venedik Film Festivali’nin jüri başkanları açıklandı.

‘La La Land’, ‘Babylon’ ve ‘Whiplash’ filmlerinin  yönetmeni Damien Chazelle’in 80. Venedik Uluslararası Film Festivali için uluslararası jürinin başkanlığını üstlenecek.

Oscar ödüllü Chazelle imzalı ‘La La Land’ 2016’da, ‘First Man’ ise 2018’de Venedik Film Festivali’nin açılış filmleri olmuştu. Chazelle görevinden memnun. Heyecanını, “Her yıl 10 gün boyunca bu sanat, Tintoretto, Titian ve Veronese şehri sinemanın şehri haline geliyor. Bu yılın jürisine başkanlık etmek için davet edildiğim için mutluluk ve gurur duyuyorum” diyerek açıkladı. Chazelle, son olarak başrollerinde Brad Pitt ve Margot Robbie’nin yer aldığı 2022 yapımı ‘Babylon’ ile izleyicilerle buluşmuştu.

Geçen yıl yarışmıştı, bu sene jüri

Fransız yönetmen Alice Diop ‘Luigi De Laurentiis’ Yeni Yetenek Ödülü ‘ne; İtalyan yönetmen Jonas Carpignano ise ‘Orizzonti/Ufuklar’ bölümüne jüri başkanlığını yapacak. Diop, geçen sene bu ödül için yarışan isimlerden biriydi. Diop, “Geçen yıl beni ağırlayan ve bana çok şey sunan bir festivalde bu yıl jüri başkanlığı görevini üstlenmek gerçekten harika. Bu yıl bayrağı devretmekten mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu. Yönetmenin 2022 yapımı ‘Saint Omer’ filmi, Venedik Film Festivali’nde Gümüş Aslan ödülünü kazanmıştı. Film, Nisan ayında gerçekleşen İstanbul Film Festivali’nin seçkisinde de yer almıştı.

80. Venedik Uluslararası Film Festivali 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Arter'de, Sarkis'in 'Sonsuz'luğuArter’de, Sarkis’in ‘Sonsuz’luğu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.