Wattpad’in parlayan kitabı film olmuştu, devamı da geliyor

Wattpad'in en çok okunan kitaplarından ‘3391 Kilometre’ beyazperdeye uyarlanmış, gişe rekorları kırmıştı. Başarı meyvesini verdi, serinin devam filmi geliyor: '0000 Kilometre'nin çekimleri başladı. Filmden ilk tanıtım da geldi.

Kültür Sanat 30 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
'0000 Kilometre’, 1 Kasım 2024’te vizyona girecek.

Beyza Alkoç gençlerin ilgiyle takip ettiği bir yazar. Yazmaya henüz 18 yaşındayken okuma yazma sitesi Wattpad’te başladı. Ve o andan itibaren önlenemez bir yükselişle yazmaya devam etti. Yazdıkları çok okununca yayınevleri Alkoç’un kitaplarını yayımlamak için yazarı davet etti. Böylece 12 yaşından itibaren hikayeler yazan Alkoç 18 yaşında en büyük hayalini gerçekleştirdi, ‘Sınır’ başlıklı romanını eline aldı.

Devamı da geldi. Üstelik yazdıkları kitaplarla da sınırlı kalmadı. Alkoç’un çok satan kitabı ‘3391 km’ beyazperdeye de uyarlandı. Ve beklendiği gibi büyük bir gişe başarısı elde etti. Film 12 Ocak haftasında ‘Atatürk’, ‘Kuru Otlar ve ‘Hayat’ı geride bırakarak hafta sonu gişesini 329 bin 413 seyirciyle kapatmıştı. Bu başarının bir meyvesi olarak kitabın devam filminin çekileceği de duyurulmuştu.

Derya Pınar Ak ve Ahmet Haktan Zavlak filmin başrollerini paylaşıyor.

Şimdi devamı niteliğindeki ‘0000 Kilometre’ filminin çekimleri başladı. Başrollerini Derya Pınar Ak ve Ahmet Haktan Zavlak’ın rol aldığı filmden ilk tanıtım filmi ve fotoğraflar bile yayınlandı. Fulya Özcan’ın senaryolaştırdığı, Deniz Enyüksek’in yönettiği filmde Ak ve Zavlak’ın yanı sıra Gülin İyigün, Cavit Çetin Güler, Murat Danacı, Can Kızıltuğ, Oya İloğulları, Laçin Ergül, ve Anıl Özgür yer alıyor.

Çekimleri İstanbul, Paris ve İzmir’de gerçekleşecek filmin takipçileri de bu sürprizden memnun. İlk görüntülere ve tanıtım filmine binlerce yorum geldi. ‘0000 Kilometre’ 1 Kasım 2024’te vizyona girecek.

Bir yanda da Wattpad engeli

Beyza Alkoç Wattpad’ten aldığı rüzgarla başarıdan başarıya koşarken Türkiye birkaç haftadır platforma getirilen erişim engelini konuşuyor. 12 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da bir mahkeme, herhangi bir gerekçe göstermeden hikâye anlatma platformu Wattpad’e erişimi engellemişti. 17 Temmuz’da Türkiye Yayıncılar Birliği, PEN Türkiye ve Türkiye Yazarlar Sendikası bir açıklama yayınlayarak yasağı okuma ve yazma özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirmişti. Erişim engeli hâlâ devam ediyor.

Wattpad yasaklandı, birçok yazar öfkeli: Kitabım içeride kaldı!Wattpad yasaklandı, birçok yazar öfkeli: Kitabım içeride kaldı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.