Western’de son durak: Horizon

Bu hafta vizyon menüsünde 10 film var. Kevin Costner, 'Horizon: An American Saga' ile seyirciyi Vahşi Batı'ya davet ediyor. 'Çılgın Hırsız 4'te minyonlar yine karşımızda. Lanthimos ise 'Merhamet Hikayeleri'nde üç parçalı bir masal anlatıyor.

5 Temmuz 2024

VAHŞİ BİR O KADAR DA KANLI BİR BATI

HORIZON: AN AMERİCAN SAGA

‘Kurtlarla Dans’ ve ‘Uzak Ülke’den yıllar sonra Kevin Costner, bir kez daha Vahşi Batı’da at sürüyor ve uzun sürecek bir maceranın içine dalıyor. Çünkü karşımızda üç filmlik epik bir hikaye var. Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan yapım işte bu üç filmlik serinin ilk ayağı…

Yıl 1859… San Pedro Vadisi’ni yurt edinmek isteyen beyaz adam toprağa kazığını çakıyor ama toprağın esas sahipleri olan Kızılderililer buna izin vermiyor. Beyaz adam ısrarcı lakin yerli halk da kararlı. İşte böylesi bir çatışmayla başlayan filmde Costner üç farklı hikaye üzerinden Amerika’nın derinlerindeki kanlı tarihinden bir sayfa açıyor. Sinemanın bir dönem gözdesi olan Western’i tekrar önümüze getiren film bir anlamda ABD’nin nasıl bir çatışma üzerine kurulduğu da hatırlatıyor. Malum Western herkese hitap etmez ama seveni de türü bağrına basar. Costner da üç filmlik serinin perdesini iyi açıyor!


LANTHIMOS’TAN MASALLAR

MERHAMET HİKAYELERİ / Kinds of Kindness

Bu coğrafyada pek sevilen yönetmen Yorgos Lanthimos’un son şahikası… Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan ‘Merhamet Hikayeleri’ yönetmenin tanımıyla ‘üç parçalı bir masal’. Masalın kahramanlarıysa hayatının kontrolünü ele geçirmeye çalışan çaresiz bir adam, denizde kaybolan karısının geri döndüğünü ancak farklı biri gibi göründüğünü fark eden bir polis memuru ve özel yeteneklere sahip birini bulmaya kararlı bir kadın…

Emma Stone, Margaret Qualley, Jesse Plemons, Willem Dafoe gibi oyuncuların rol aldığı filmin senaryosunu Lanthimos’un ‘Köpek Dişi’ ve ‘The Lobster’da birlikte çalıştığı Efthimis Filippou ile birlikte yazdığını da not düşeyim.


SOFRADA YER AÇIN AİLEYE GRU JR. GELDİ

ÇILGIN HIRSIZ 4 / Despicable Me 4

‘Çılgın Hırsız’ serisi malum süper kötü adamlıktan ebeveynliğe geçiş yapan Gru’nun öyküsü. Ki onun öyküsüne minyonların karşı koyulamayan albenisi eklenince her macerasına kayıtsız kalmak imkansızlaşıyor. Serinin dördüncü filminde aileye yeni bir üye ekleniyor: Gru Jr. Gru da yeni bir düşman olan Maxime Le Mal ve onun çekici ama tehlikeli kız arkadaşı Valentina ile karşı karşıya kalıp ailesini korumak için mücadele ediyor.


BIRAK DA SEVEYİM!

KUM ZAMBAĞI

Mehmet Demir Yılmaz’ın yönettiği Mert Turak, Özge Borak’ın başrollerini paylaştığı ‘Kum Zambağı’ romantik bir dram… Hikayemiz anlaşmalı bir evlilik üzerine kurulu. Yunus’un gözü, deli gibi sevdiği Afife’den başkasını görmez. Ama Afife başkasını seçmiştir. Lakin erkek arkadaşından gördüğü eziyetler sonrası yeni bir yuva arayan Afife, Yunus’a anlaşmalı bir evlilik teklif eder. Anlaşma gereği, Yunus Afife’yi kendisini sevmesi için zorlamayacak; Afife de aynı çatı altında, Yunus’un yanında olacaktır. Ama Yunus için anlaşmaya sadık kalmak zordur!


HAYATTAN KOPARILAN REYHAN’IN HİKAYESİ

REYHAN / Reyhane’s Freedom

Kendisine tecavüz etmek isteyen bir adamı öldürdüğü için İran’da idam edilen Reyhan’ın hikayesini anlatan filmin kaç defadır vizyonu erteleniyordu. Nihayet film vizyona girdi. 26 yaşında idam edilerek hayattan koparılan Reyhan annesine bıraktığı mektupla “İçime sevgisini ektiğin bu ülke beni hiçbir zaman istemedi. Dünya bizi sevmedi” yazmıştı. İşte ona bu cümleyi yazdıran hikayesini Abbas Rafei beyazperdeye taşıdı.


KORKU FİLMLERİYLE KORKUTMAK

KABUSA YOLCULUK / Terror Trips

Namlı korku filmlerinin çekildiği yerlere tur düzenleyen altı arkadaşın başına bir korku filminde ne gelir? Tahmin edeceğiniz gibi bu tur sürprizlere gebedir ve kahramanlarımız için eğlenceli başlayan macera bir ölüm kalım meselesi haline gelir. Jeff Seemann’in yönettiği film adı üzerinde bir kabus yolculuğunu anlatıyor ve naçizane fragmanı da filmin rengini belli ediyor!


BUNLAR DA VAR

Şeytanın Ruhu / Kill Her Goats


Rizk’in Oğulları 3 / Sons of Rizk 3


Zuhruf Saye


Spy x Family Code: White

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.