Wiener Kammersymphonie, Efes Antik Kenti’ndeydi

Wiener Kammersymphonie, Efes Antik Kenti'nde önceki gece sahne aldı. Etkinlik, 36. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında gerçekleşen konserde 19. yüzyıldan günümüze ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi. Festival 11 Temmuz tarihine kadar Efes ve Çeşme'de devam edecek.

Kültür Sanat 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Celsus Kütüphanesi, festival kapsamında gerçekleştirilen konsere ev sahipliği yaptı.

Weiner Kammersymphonie, önceki gece Efes Antik Kenti’ndeydi. Dünyanın bir dönem en büyük ve en önemli kentlerinden biri olan Efes’in simge yapılarından Celsus Kütüphanesi’nin önünde gerçekleşen konser muhteşem bir ambiyansla sona erdi. Viyanalı ünlü klasik müzik topluluğu İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlendiği 36. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında bu tarihi yerde müzikseverlerle buluştu.

Wiener Kammersymphonie, Celsus Kütüphanesi’nde

Wiener Kammersymphonie, Efes Antik Kenti Celsus Kütüphanesi önünde kurulan sahnede görselliği de zengin bir perofrmansa imza attı. Toplulukta yer alan Luis Morais ve Estelle Demetria Weber keman, Giorgia Veneziano viyola, Sergio Mastro çello, Damian Saul Posse Robles ise kontrbas ile sanatseverlerin karşısına çıktı.

Efes Antik Kenti’nde sahne alan dünyaca ünlü oda orkestrası topluluğu, müzik tarihinin önemli bestecilerinden Franz Schubert’in yanı sıra Joseph Stefan Pelzl, Erich Wolfgang Korngold eserleri ile 19. yüzyıl ve çağdaş bestelerden geniş bir müzikal dinleti sundu.

Cumhuriyetin 100. yılına adanan beste

36. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Penderecki Trio, çağın en önemli bestecilerinden biri olarak kabul edilen Krzysztof Penderecki anısına 6 Temmuz’da yine Efes’in en özel noktalarından Celsus Kütüphanesi’nde konser düzenleyecek. Portekizli efsane gitarist Pedro Joia da festival kapsamında 8 Temmuz’da Çeşme Kalesi’nde dinleyiciyle buluşacak.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına adanmış iki yeni bestenin dünya prömiyerinin de sunulacağı 36. Uluslararası İzmir Festivali, 11 Temmuz’da AASSM Büyük Salon’da Allaturca Impro Piano ikilisinin ‘Makam Müziğinde Çeşitlemeler’ özel projesinin dünya prömiyeriyle son bulacak.  Festival etkinliklerinin biletleri, AASSM ana gişe ve Biletix gişelerinden alınabiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Kalesi ve Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak konserler için ücretsiz ulaşım desteği veriyor.

Mısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldüMısırlılara baleyi sevdiren Magda Saleh öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.