Advertisement

‘Şehzade’, LGBTİ+ rolünde

Osmanlı hanedanlığından geldiğini iddia eden Sina Osmanoğlu'ndan yeni bir haber var. Osmanoğlu, ünlü oyuncu ve yönetmen Xavier Dolan'ın kısa filminde LGBTİ+ bir bireyi canlandıracağını duyurdu ve ilk oyunculuk deneyiminde kendisini destekleyen herkese teşekkür etti.

Kültür Sanat 24 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Kendisinin Osmanlı hanedanının bir üyesi olduğunu iddia eden Sina Osmanoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yönetmen Xavier Dolan’ın çekeceği bir kısa filmde rol alacağını duyurdu. ‘The Burgundy’ adını taşıyan kısa filmde Osmanoğlu bir LGBTİ+ bireyi canlandıracağının açıkladı.

Sina Osmanoğlu’nun ilk oyunculuk deneyimi

Xavier Dolan’ın bu çalışmasıyla ilk film deneyimini yaşayacağı için çok heyecanlı olduğunu belirten Sina Osmanoğlu, kendisine destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Osmanoğlu’nun sosyal medya paylaşımının altına duyurusu sonrasında çok sayıda yorum geldi. Sosyal medya kullanıcıların bir kısmı Osmanoğlu’na destek verdi.

Diğer bir kesim ise Osmanoğlu’nun uzun bir süredir tartışma konusu olan soy ağacına yönelik eleştirilerde bulundu. Hatırlanacağı üzere Osmanlı hanedan üyeleri, Sina Osmanoğlu’nun aileden biri olmadığını ve sahte isim kullandığını belirtmişti. Sosyal medya fenomeni ise kimlik ve pasaportunu paylaşarak sahte isim kullandığı iddialarına yanıt vermişti.

Sinemayı bıraktığını açıklamıştı

2014 yılında ‘Mommy’ filmiyle Cannes’da Jüri Özel Ödülü kazanan Kanadalı yönetmen Xavier Dolan, birkaç ay önce sinemayı bıraktığını açıklamıştı. 34 yaşındaki oyuncu ve yönetmen Dolan, “Neredeyse hiç kimsenin görmediği bir projeye iki yılımı adamak istemiyorum. Bu hayal kırıklıklarını yaşamak için bu işe çok fazla tutku kattım. Bu durum yönetmenliğimin kötü olup olmadığını merak etmeme neden oluyor ama kötü olmadığını biliyorum” demişti. Geçen temmuz ayında bu açıklamayı yapan yönetmenin bu yeni yapımı hakkında Sina Osmanoğlu’nun paylaşımı dışında bir bilgi yok.

Türkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldiTürkiye, UNESCO listesindeki 21 eserle dünyada 14. sıraya yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.