Yan Oda: Geçmişin yaraları

Star TV’ye entrika kontenjanından giriş yapan ‘Yan Oda’nın üçüncü bölümünde iki ailenin gençleri yeni bir krize sebep oldu. Ana çiftimiz Sevgi ve Fikret’se geçmişlerinden gelen güvensizliklerini birbirine yansıtmaya başladı.

Kültür Sanat 24 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Geçen hafta, birbiriyle yaşamak zorunda kalan ailelerimizin iki gencini, yani ‘cici-kardeşler’ Taylan ve Şelale’yi (Onur Seyit Yaran, Derya Pınar Ak) pek nahoş bir anda bırakmıştık. Taylan, kötü çocuk imajını pekiştirmek için Şelale’yi öpmüş, Taylan’ın sevgilisi de onları görmüştü. Ramazan davulu eşliğinde mahalleye ilan edilircesine büyüyen olay ailede yeni bir krizin habercisi.

Merhem mi tuz mu?

Ana karakterlerimiz Fikret ve Sevgi’nin (Caner Cindoruk, Şevval Sam) evliliğinden aileler rahatsız malum. Dizinin konusu ailelerin bir arada yaşamaya çalışması gibi görünse de ana tema konusunda haklıymışız (bizi takip etmeniz için bir neden daha): Fikret de Sevgi de geçmiş ilişkilerinde uğradıkları ihanetin sebep olduğu güvensizliği atlatamamıştı. İşte dizimizin kaşıyacağı yer: Kapanmayan yaralarımız bugünümüzü nasıl mahveder? Bu kaşıma görevini Fikret’in suratsız annesiyle ablasının almış olmasına şaşıran yoktur herhalde.

Damlaya damlaya paranoya

Dışarıdan gelen dürtme ile çiftimizin akılsızlığı birleşince işler sarpa sarmaya başladı. Birbirlerinin ufak yalanlarını yakalayan Fikret ve Sevgi, paranoyalarının haklı çıkacağını düşünüyor. E birbirinize yalan söylerseniz paranoyalarınız da haklı çıkar zaten; durduk yere tuhaf bir döngüye girdiler iyi mi. Pembe beyaz demeden söylenen yalanların, gizlenen minnak durumların ayağımıza dolanması adlı çalışmayı izleyeceğiz yani. Ders çıkaralım a dostlar!

Dizi yansıması

🔴 Sevgi’nin eski eşi yavaş yavaş kareye girecek gibi. Tahminimiz doğru çıkarsa Fikret’in eski eşi çoktan kareye girdi bile: Geçen bölümden beri yüzünü göremediğimiz bir kadın Fikret’i ara ara uzaktan izliyor.

🔴 Geçmişi alengirli bir karakterimiz de Fikret’in annesi kara dul Nurcihan (Nazan Kesal). Temel fıkrası gibi evin uşağıyla bir şeyler yaşadığı ima edildiği için izleyici, çocuklarından birinin bu ilişkiden olduğunu düşünüyor. Tevekkeli değil, geçen haftaki kına sahnesinde Nurcihan Hanım pek hüzünlüydü. Kendi gelin oluşuyla ilgili bir yarası var belli ki.

🔴 Son yıllarda dizileriyle meşhur psikiyatrımıza ilk gidecek karakterimiz belli oldu: Sevgi’nin saf ve sevimli kardeşi Selda (Nezaket Erden). ‘Masumlar Apartmanı’ndan Gülben’in başka bir versiyonu çıkan Selda, halledemediği psikolojik sorunlarını oyuncak bebekleri konuşturarak dışarı vuruyor. Evin her üyesine de bir bebek atamış. Selda yetişkin olmasaydı sağlıklı bir yöntem diyebilirdik belki.

🔴 Dizinin eğlence molasıysa Sevgi’nin drama kraliçesi annesi Cevale Hanım’la (Melek Baykal) veriliyor. Herkesin modunu düşürürken kendini ve bizi eğlendiren Cevale annemiz, bu dizinin Nilay’ı.

🔴 Mizah sahneleri görümce Pervin’le (Derya Karadaş) artırılabilir. Evet, o sıkıcı Pervin’le. Sosyete ağzına alışmak için konuşma provası yapmasından ve zor kelimeleri yanlış söylemesinden ilerlenirse bu mümkün. Bu durum aslında Pervin’in elit ailesi içinde sırıttığının göstergesi. Kendini tabloya uydurmak için çaba harcadığını anlıyoruz. Acaba uşaktan olduğunu düşündüğümüz çocuk o mu?

🔴 Son olarak, ağır top Nurcihan babaannemizin ara ara aileyi karşısına toplayıp ayar vermesi ekranlara biraz yapay yansıyor. Kasten böyle yapılıyorsa karikatürizelik katıp bu sahneleri mizaha çevirmeleri akıllıca olabilir. Ayar sahnelerinden beklenen gerginlik şu haliyle izleyiciye geçmiyor çünkü.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Dizinin lokomotifi ana çiftin güvensizlik yarası olsa da Fikret’in oğlu Taylan da babasının geçmiş yarasını omuzlamış; annesinin ihanetine çocuk yaşta tanık olmuş. O yaşta annesi tarafından açılan yarayı onarmak yerine dürttükçe dürten babası Fikret’in “Kadınlara güvenilmez” şiarı da bugünkü sorumsuz Taylan’ı ortaya çıkarmış.

Yani geçmişten gelen yara temasının bir diğer kolu da ebeveynlerin çocuklarda açtığı yara. Taylan’ın bu yarası, cici-kardeşi Şelale’yle romantizme yol açacak gibi kötü kokular yaysa da buradan izleyiciyi, bu ilişki ihtimaline sevinmek yerine ana temaya odaklanmaya davet ediyoruz. Katılım durumunuzu bildiriniz.

4. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Star TV
Yapım:  OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı
Senaryo: Mehmet Barış Günger
Müzik: Atakan Ilgazdağ, Şahin Kurnaz
Oyuncular: Şevval Sam,  Caner Cindoruk,  Nazan Kesal,  Melek Baykal,  Onur Seyit Yaran,  Derya Pınar Ak,  Derya Karadaş,  Nezaket Erden,  Bülent Polat, Mehmet Bilge Aslan,  Özge Özder, Nazlı Çetin,  Nilsu Yılmaz,  Samet Kaan Kuyucu, İrem Kübra Bakırtaş.

'Yan Oda': Entrika ayağınıza geldi!‘Yan Oda’: Entrika ayağınıza geldi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.