‘Yan Oda’: Entrika ayağınıza geldi!

Star TV’nin yeni dizisi ‘Yan Oda’ Şevval Sam’ı özleyen izleyicileri ilk bölümüyle ekranlara kilitlemişti. İkinci bölümde aileler arası çatışma devam etse de kınadır düğündür derken entrikaya ara verildi.

Kültür Sanat 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yeni başlayanlar endişelenmesin, konuya aşinayız: Malikane sakinlerinin entrikalı ilişkileri. Zengin Alabey ailesinin göz bebeği Fikret Alabey (Caner Cindoruk) ve orta halli ailemizden Sevgi (Şevval Sam) nikahlanınca iki aile birlikte yaşamak zorunda kalır. Alabeyler para avcısı olduğunu düşündükleri Sevgi ve ailesini istemez. Bu çatışmanın taraflarından biri de çiftimizin birbirlerinin ‘yan oda’sında kalan çocukları:

Fikret’in şımarık oğlu Taylan (Onur Seyit Yaran) ve Sevgi’nin gururlu kızı Şelale arasında (Derya Pınar Ak) ‘cici-kardeşlik’ mi, nefret mi, hoşlantı mı belli olmayan rahatsız edici bir ilişki başlar. Geçen hafta ikilimiz yanlışlıkla aynı yatakta sızmıştı. İşte yeni bölüm, annemiz Sevgi’nin bunu görüp kıyameti koparmasıyla başladı. Gençlerin arasında bir şey yaşanmadığını çok geçmeden öğrendik.

Toksik aile

Alabeylerin bir de yerli dizilerin demirbaşı kontrol delisi, servetine ve çocuklarına bağımlı dul babaannesi Nurcihan (Nazan Kesal) var. Geçen hafta Nurcihan, dünürü Cevale Hanım’a (Melek Baykal) tokat atınca ailelerin birbirlerine olan alerjisi tetiklenmişti. Yeni bölümde annesine zorla özür dileten Fikret bir an Nursema’ya dönüşüp sevimsiz aile üyelerine “O huzurunuz bozulsun biraz!” diyecek sandık.

‘Kardeşim’ deyin ki lazım olmasın!

Fikret ve Sevgi’ye gecikmeli de olsa düğün yapılınca sular biraz duruldu. Bu kez de cici-kardeşler atağa geçti. Yerli dizilere yeni başlayan çaylaklar not alsın: Nefretle tanışan karşı cinsler âşık olur. Nitekim bölüm sonunda bandı ileri sardılar ve Taylan, ‘kötü çocuk’ imajı güçlensin diye cici-kardeşi Şelale’yi öptü. Genç izleyicilerin gazına gelmeyin kuzum, siz kardeşsiniz annem!

Dizi yansıması

🔴 Bölümün en sevilen sahnesi Sevgi’nin kendi düğününde şarkı söylediği sahneydi. Şevval Sam’ın su gibi sesi kulaklarımıza ilaç gibi geldi.

🔴 Klasik anlatıdan farklı olarak zengin aileye gelin giden Sevgi’nin sesi dışında bir de mesleği var. Sevgi, kariyeri düşüşe geçen bir program sunucusu; fakat evlendikten sonra mesleğini bırakmış. Mesleğine dön Sevgi, biz arkandayız, dön!

🔴 Ailelerse alıştığımız ‘zıt aileler’ anlatısının aksine o kadar zıt değil. Zengin ailemizin karşısında yoksul değil, tutunmaya çalışan orta sınıf bir aile var. Ayrıca kültürel olarak da farkları derin değil.

🔴 Zaten site içi çapraz ilişkiler çoktan başlamış. Alabey ailesinin iki erkek torununun (biri Taylan), sevgilileri kardeş. Ama jön olmanın verdiği yetkiye dayanan Taylan, sevgilisinin ablasıyla, yani kendi kuzeninin sevgilisiyle de beraber. (Sakinleşme molası verelim, derin nefesler alalım.) Aynı Taylan bir de cici-kardeşine yazacak. Behlül’den beteri varmış; Şelale’yi de harcayacaklar matmazel!

🔴 Favori karakterimizse Alabeylerin üçüncü torunu İdil (İrem Kübra Bakırtaş). Cinsiyet rollerine göre giyinmediği ve anaakım takılmadığı için annesi Pervin’in (Derya Karadaş) utanç kaynağı. Umuyoruz ki İdil’in sahneleri artar.

🔴 Diziye drama kraliçesi kontenjanından giren hastalık hastası Cevale annemizin, tek başına büyüttüğü Sevgi’ye çocukluktan beri evin sorumluluğunu yüklediğini öğrendik. E dizide nur topu gibi bir travmatik çocukluk hikâyesi olduğuna göre, yapımcı şirket de OGM olduğuna göre Gülseren Budayıcıoğlu da vardır diyenler 100 puan kazandı.

Gözden kaçmayan detaylar

🔴 Dizinin ana teması sınıfsal çatışma gibi görünse de aslında ana karakterlerimiz Sevgi ve Fikret’in karşı cinse güvensizliği; çünkü ikisi de eşleri tarafından aldatılmış. Çocuklarını da bu anlayışla yetiştirmişler. Bu detay ileriki bölümlerde ana tema olacak gibi.

🔴 Oyuncularla ilgili eğlenceli detaylar var. Dizi, ikonik rollerle özdeşleşmiş oyuncu dolu! Oyuncuları mevcut rolleriyle değerlendirmek gerek; zaten çoğu da tek rolle anılmak istemez. Ancak izleyicinin nabzını tuttuğunuzda, oyuncuların farklı rollerine ait izleri bir diğerinde görmek dizilere bağlılığı artırıyor. Gözümüze takılanları listeledik:

👉 Şevval Sam, önceki dizisi ‘Yasak Elma’nın Ender’ini yerli dizi tarihine kazımıştı. Yalıda entrika çeviren Ender’in izlerini şimdiden Sevgi’de görmeye başladık.

👉 Geleceği parlak genç oyuncu Derya Pınar Ak, Şelale karakteriyle ‘Prens’ dizisindeki Hasharia’dan izler taşıyor. Haşarı, asi, gururlu. (Fakat Hasharia, Taylan gibi birinden hoşlanmazdı.) Bu vesileyle de hatırlatalım: ‘Prens’in ikinci sezonu 9 Nisan’da Blu TV’de.

👉 ‘Avrupa Yakası’nın içten pazarlıklı ama şeytan tüylü Şehsuvar’ı Bülent Polat bu dizide de gözleri velfecri okuyan bir rolde. Ferhan karakterinde de şeytan tüyü olacak mı, göreceğiz.

👉 Ters köşe Derya Karadaş’tan, ‘Yalan Dünya’daki konsomatris Zerrin’in zıddıyla geldi: Pervin, hem zengin hem kılık kıyafet konusunda muhafazakâr. Zerrin’deki şive Pervin’de yok; ama Pervin de İngilizce kelimeleri telaffuz edebilmek için ekstra zaman harcıyor.

👉 Umuyoruz diğer ters köşe de Caner Cindoruk’tan gelir. Dizilerdeki nefretlik kocalar listesine ‘Sadakatsiz’ Volkan’ı silinmemek üzere yazdırmıştı. Sadakatsiz Volkan lütfen sadık Fikret’e yenilsin.

👉 ‘Cennet Mahallesi’nin Pembe’si Melek Baykal, atipik Cevale rolüyle başka bir ikon daha yaratacak, orası belli. Usta oyuncunun dünürünü canlandıran diğer usta isim Nazan Kesal’la atışmaları şimdiden pek sevildi. Tüm oyuncuların ve tüm ekibin emeğine sağlık.

3. bölüm fragmanı

Künye
Yayın mecrası: Star TV
Yapım:  OGM Pictures
Yapımcı: Onur Güvenatam
Yönetmen: Çağrı Vila Lostuvalı
Senaryo: Mehmet Barış Günger
Müzik: Atakan Ilgazdağ, Şahin Kurnaz
Oyuncular: Şevval Sam, Caner Cindoruk,  Nazan Kesal,  Melek Baykal,  Onur Seyit Yaran,  Derya Pınar Ak,  Derya Karadaş,  Nezaket Erden,  Bülent Polat, Mehmet Bilge Aslan, Özge Özder, Nazlı Çetin, Nilsu Yılmaz, Samet Kaan Kuyucu, İrem Kübra Bakırtaş.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.