Yapımcı açıkladı: ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ hala gösterimde

Mahkeme 'Cem Karaca'nın Gözyaşları'nı durdurma kararı verdi, ancak filmin yapımcıları yeni bir açıklama yayınlayarak gösterimlerin Türkiye genelinde devam ettiğini duyurdu. Yapımcılardan bir de çağrı geldi: "Cem Karaca'nın hatırasını yaşatalım."

Kültür Sanat 31 Ocak 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cem Karaca’nın hayat hikâyesini anlatan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi geçen hafta vizyona girmiş ve aynı hafta İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi filmin gösteriminin durdurulmasına karar vermişti. Davaya neden olan tartışma ise Karaca’nın oğlu Emrah Karaca ile son eşi İlkim Karaca arasında yaşananlar.

Mahkemenin kararının ardından filmin gösteriminin kaldırıldığı düşünülse de yapımcılar yeni bir açıklama yayınlayarak gösterimlerin Türkiye genelinde devam ettiğini duyurdu. Ayrıca izleyicileri Cem Karaca’nın anısını yaşatmak için sinema salonlarına davet etti.

Filmimiz durdurulmadı, hâlâ gösterimde

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Türkiye genelinde gösterimde olan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filmimiz izleyicilerle buluşmaya, dünyaca ünlü değerimiz Cem Karaca’nın hayatını beyazperdeden anlatmaya devam ediyor. Filmimiz durdurulmadı, hâlâ gösterimde.

‘Cem Karaca’nın hatırasını yaşatalım’

Dava süreci kapsamında alınan tedbir kararının uygulanabilmesi için 2 Şubat Cuma gününe kadar davayı açan kişi tarafından mahkemeye 3,5 milyon TL yatırılması gerekmektedir. 26 Ocak’tan itibaren bu meblağın yatırılmamış olması sebebiyle ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmimiz Türkiye genelinde seyircisiyle buluşmaya ve sinema salonlarında izlenmeye devam etmektedir.

Seyircilerimizi en yakınlarındaki sinemaya giderek Cem Karaca’nın mirasına sahip çıkmaya ve geçmişte olduğu gibi bugün de büyük ustamızı yalnız bırakmayıp sanatını desteklemeye davet ediyoruz. Bu mücadelede birlikte olalım ve Cem Karaca’nın hatırasını yaşatalım.

Emrah Karaca’dan İlkim Karaca’ya: Babamın mirasını satıyor

Mahkemenin ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi hakkında verdiği kararın ardından oğul Emrah Karaca babasının son eşi İlkim Karaca’nın Cem Karaca’nın mirasını sattığını iddia etmişti. Karaca sosyal medya hesabından da bir dizi paylaşımla İklim Karaca’nın aile mirasının bir bölümünü sattığını “İnanılmaz bir hırsızlık söz konusu!” diyerek anlatmıştı.

Eski defterler açıldı: Cem Karaca filmi daha çekilmeden kriz çıktıEski defterler açıldı: Cem Karaca filmi daha çekilmeden kriz çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.