Yapımcısı sahte alıntılarla dolu ‘Megalopolis’ fragmanını kaldırdı: Batırdık, üzgünüz

Coppola’nın yıllardır beklenen filmi ‘Megalopolis’in yeni fragmanı sahte eleştirmen alıntılarıyla kriz yarattı. Yapımcı hatasını kabul etti, fragmanı geri çekti. Bir de özür diledi: "Hata yaptık, batırdık. Üzgünüz!"

Kültür Sanat 23 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
'Megalopolis’in galası 17 Mayıs’ta Cannes’da yapılmıştı. Vizyon tarihi ABD için 27 Eylül olarak açıklandı.

Sinema tarihine damga vurmuş ‘Baba’nın yönetmeni Francis Ford Coppola’nın son filmi ‘Megalopolis’ için geri sayım başladı. Yönetmenin 1980’den bu yana bu projeyle tutkuyla bağlı olduğu ve şahsi servetinden 120 milyon doları aşan para harcadığı film x vizyona girecek.

Elbette herkesin gözü ‘Megalopolis’ten gelecek fragmandaydı. Beklenen oldu, ikinci fragman da geldi. Ancak bir krizi de beraberinde getirdi. Yayınlanan fragmanda ünlü film eleştirmenlerinin alıntılarına yer verildi ancak alıntıların uydurma olduğu ortaya çıktı. Fragmanda yer alan alıntıların çoğunun nereden geldiği bile belli değil.

Adam Driver’ın başrolündeki film, bir mimarın yıkıcı bir felaketin ardından şehri bir ütopya haline getirmeyi amaçladığı fütüristik bir New York’ta geçiyor.

‘Batırdık, üzgünüz’

Film şirketi Lionsgate olayın fark edilmesi üzerine fragmanı kısa sürede yayından kaldırdı. Şirket Variety’ye yaptığı açıklamada “Bu affedilemez hata için ilgili eleştirmenlere ve Francis Ford Coppola ve American Zoetrope’a içten özürlerimizi iletiyoruz. Hata yaptık, batırdık. Üzgünüz” dedi.

Tanıtım Coppola’nın ‘Baba/The Godfather’ ve ‘Kıyamet/Apocalypse Now’ gibi ünlü filmleri için yapılan olumsuz eleştirileri göstererek başlıyor. Anlatıcı “Deha genellikle yanlış anlaşılır” diyor. Vulture’nin sinema eleştirmeni Bilge Ebiri bu alıntıların çoğunun uydurma olduğunu söyledi. Bir başka yayından,  The New Yorker’dan Pauline Kael’in ‘The Godfather’ için söylediği iddia edilen “sanatsallığıyla zayıflatılmış” ifadesi de eleştirmene ait değil. Ayrıca Roger Ebert’in “özden ziyade tarzın zaferi” yorumu aslında fragmanda belirtildiği gibi ‘Drakula’ hakkında değil, 1989 tarihli ‘Batman’ filminin incelemesinden.

Coppola imzalı filmin kadrosunda Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ve Dustin Hoffman yer alıyor.

Francis Ford Coppola’nın merakla beklenen ‘Megalopolis’ filmi aylar süren tartışmaların ve 40 yıllık yapım sürecinin ardından 77. Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yapmıştı. Beş Oscar, iki Altın Palmiye ve BAFTA ödüllü Coppola’nın filmi, bir mimarın yıkıcı bir felaketin ardından şehri bir ütopya haline getirmeyi amaçladığı fütüristik bir New York’ta geçiyor.

Başrollerinde Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Kathryn Hunter ve Dustin Hoffman gibi isimlerin yer aldığı ‘Megalopolis’ 27 Eylül’de ABD’de vizyona girecek.

İfşa kültürünün son kurbanı Coppola: Taciz iddiası üç günde yalanlandıİfşa kültürünün son kurbanı Coppola: Taciz iddiası üç günde yalanlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.