‘Acılı bir günde nasıl şarkılar söyleyeceğimizi bilmiyor muyuz?’ 

Türkiye'de ilân edilen üç günlük yas nedeniyle pazar gününe kadar gerçekleşmesi planlanan tüm konserler ertelendi ya da iptal edildi. Onlarca konser ve etkinlikte çalışanların iş kaybına dikkat çeken müzik profesyonelleri ve müzisyenler başka bir çıkış yolu istiyor.

Kültür Sanat 21 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Gazze’deki hastane saldırısında ölen yüzlerce sivilin anısına Türkiye’de ilân edilen üç günlük yas sonrası ülkedeki tüm konserler ve etkinlikler ileri bir tarihe ertelendi ya da iptal edildi. Yas sonrası konserlerin gerçekleşememesine ise sanat dünyasından itiraz geldi. MÜYOBİR Başkanı ve BirGün yazarı Burhan Şeşen  dünkü yazısında yas sonrası iptal edilen konserler hakkında yazdı.

İptallerin sektör çalışanlarını zor durumda bıraktığını hatırlatan Şeşen “Herkes işine gücüne giderken, evine ekmek parası götürürken bizler kara kara bu ayı nasıl geçireceğimizi düşünüyoruz. Defalarca yazdım bu ülkede ekonomik durumu iyi olan sanatçıların belki de bin katı kadar günübirlik, yevmiye ile üç kuruş paraya sabahın ilk ışıklarına kadar çalışan müzisyenler var. Biz müzisyenlerin bu çalışma koşullarını iyileştireceğimize onların durumunu daha da zorlaştırıyoruz” dedi.

Burhan Şeşen “İsrail’in acımasız bir şekilde Gazze’deki hastaneyi bombalayıp yüzlerce sivilin öldürülmesine neden olmasına tüm müzik dünyası en yüksek perdeden sesini yükseltmedi mi? Tarkan, Şahan Gökbakar, Hadise, Mustafa Sandal, Bergüzar Korel, Oktay Kaynarca, Cenk Eren, İrem Derici, Haluk Levent, Derya Uluğ, Fazıl Say başta olmak üzere yüzlerce sanatçı tepkisini göstermedi mi? Bir de anlamadığım -ve de yine defalarca yazdığım- biz acılı bir günde nasıl şarkılar söyleyeceğimizi bilmiyor muyuz?” diye yazdı.

Demet Sağıroğlu: Evine ekmek götürmek için yardım fonu

Yas nedeniyle sanatçıların içinde bulunduğu durumu dile getiren bir diğer isimse Demet Sağıroğlu oldu. Müzisyen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Evet, yasımızı tutalım. Ürdün, İran gibi bir gün değil, üç gün tutalım. Bütün eğlence mekanlarını kapatıp konserleri, oyunları, gösterileri iptal edelim. Ama futbol maçları oynansın mutlaka. Yas; bir tek bu sektörü vuruyor. Sanatçısı, oteli, organizatörü, garsonu, mekan sahipleri için de dua edelim. Onlar için yas tutan yok çünkü. Keşke devlet baba yas kararı alırken kapattığı mekanlar ve iptal ettiği organizasyonlarda, evine ekmek götürmek için hafta sonunu bekleyenler için yardım fonu oluştursa” dedi.

Öte yandan konseri iptal edilen Zeynep Bastık ise “Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk şey konser iptalleri mi olmalı? sözleriyle itirazını dile getirdi.

Konser Kurdu özel bir konser için Ankara yolcusuKonser Kurdu özel bir konser için Ankara yolcusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.