Yasak geri tepti: Kızıl Goncalar reytingleri sildi süpürdü

İsmailağa cemaatinin hedef göstermesinin ardından RTÜK'ün idari para ve yayın durdurma cezası verdiği 'Kızıl Goncalar' üçüncü bölümü dün ekranlara geldi. Dönüşü de hızlı oldu. Fox TV'de yayınlanan dizi her üç kategoride de birinci sırada yer aldı.

Kültür Sanat 24 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İzleyiciler dün nihayet İsmailağa cemaatinin hedef göstermesinin ardından RTÜK’ün ceza verdiği ‘Kızıl Goncalar’ı izleyebildi. İki kez yayın durdurma ve dokuz milyon TL idare para cezasının ardından dizi üçüncü bölümüyle ekranlara geldi. Belli ki izleyiciler de merakla yeni bölümü bekliyordu. Karşılığını da aldı. Fox TV’de yayınlanan dizi her üç kategoride de birinci sırada yer aldı. Dizi totalde 6.80, AB’de 9.64 ve ABC1’de 9.41 reyting aldı. AB kategorisinde dizi birinci olurken tekrarı da ikinci sırada yer aldı.

Kaynak: Medyatava

Sosyal medya kullanıcıları da yeni bölümle ilgili yorumlarını ‘Kızıl Goncalar’ etiketiyle paylaştı, etiket Twitter’da en çok konuşulanlar listesinde de birinci sırada yer aldı. Dizinin gelecek hafta yayınlanacak dördüncü bölümünden fragman da yayınlandı.

Ne olmuştu?

Özgü Namal ve Özcan Deniz’in başrollerini paylaştığı ‘Kızıl Goncalar’ yayınlanan ilk bölümünün ardından tarikatların yoğun baskısına uğramış ve dizinin yayından kaldırılması için kampanya başlatılmıştı. Afişlerine yapılan saldırıların yanı sıra dizinin çekim izinleri de iptal edilmişti. RTÜK de inceleme başlattığını duyurmuş, Fox TV’ye hem idari para cezası hem de yayın durdurma cezası vermişti.

‘Kızıl Goncalar’ın başrollerinde Özgü Namal ve Özcan Deniz yer alıyor.

Cezanın ardından izleyiciler sosyal medya üzerinden karara tepki göstermişti. Dizi ve film dünyasından sendikalar, meslek birlikleri, dernekler RTÜK’ün ‘Kızıl Goncalar’ kararını İstanbul Kadıköy’de protesto etmiş, “Sansüre hayır” diyerek Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapmıştı.

Dizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Tarikattaki çocuk gelin!Dizicinin Rehberi – Kızıl Goncalar: Tarikattaki çocuk gelin!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.