Yaşayan efsane Clint Eastwood 93 yaşında son kez yönetmen koltuğunda

Sinemanın yaşayan efsanesi Clint Eastwood son kez yönetmen koltuğunda. 93 yaşındaki Eastwood 'Juror 2' filminin çekimlerine devam ediyor. Yönetmen uzun bir aradan sonra ilk kez filmin çekimleri sırasında görüntülendi.

Kültür Sanat 18 Nisan 2024
Clint Eastwood yönetmenlik kariyerinde iki kez Oscar kazandı.

‘İyi, Kötü, Çirkin’, ‘Bir Avuç Dolar’, ‘Birkaç Dolar İçin’, ‘Alcatraz’dan Kaçış’, ‘Affedilmeyen’ ve daha nice başyapıt. Oyunculuk kariyerinde unutulmaz performanslara imza atan Clint Eastwood şimdi son yönetmenlik deneyimiyle sinemaya veda etmeye hazırlanıyor. 93 yaşındaki yaşayan efsane şu sıralar ‘Juror 2’ adlı filmini çekiyor.

1971 yılında ‘Kadın Affetmez / The Beguiled’ filmiyle yönetmenliğe de adım atan Clint Eastwood son olarak 2021 yapımı ‘Cry Macho’ filmini hem yönetti, hem de oynadı. Filmin çekimleri sırasında 90 yaşında olan efsane ismin performansı büyük takdir toplamıştı.

Antropolog Jane Goodal ve Clint Eastwood bir arada.

Clint Eastwood uzun bir aradan sonra görüntülendi

Uzun süredir gözlerden uzak kalmayı tercih eden Clint Eastwood yeni filminin çekimleri esnasında antropolog Jane Goodal ile bir araya geldi. Görüşmeden fotoğraflar basına yansıdı. İlerleyen yaşına rağmen dinç görüntüsüyle dikkat çeken efsane oyuncu yönetmen koltuğundaki performansıyla iki kez Oscar kazanmıştı. 93 yaşındaki efsane ‘Affedilemeyen’ ve ‘Milyon Dolarlık Bebek’ filmleriyle bu ödülleri kazanmıştı. Yıldız ismin bu son yönetmenlik deneyimini yaşadığı ‘Juror 2’ filminin konusuna gelecek olursak…

‘Juror 2’ tartışmalı bir jüri üyesine odaklanıyor. Jüri koltuğunda yer aldığı davada cinayete karıştığı şüphesi bulunan mahkeme üyesinin bu süreçte yaptıklarını anlatan film, izleyiciye bir ahlaki çıkmaz sunuyor. Tartışmalı jürinin dava sürecinde vereceği karar hem cinayetin aydınlatılması hem kendi geleceğini etkileyecek. Filmin başrollerinde Nicholas Hoult ve Toni Collette yer alıyor.

Cannes Film Festivali'nde ustalar yarışacakCannes Film Festivali’nde ustalar yarışacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler