Yeni bir evren kurulur biz de yerimizi alırız!

Dört filmin vizyona girdiği bu hafta tabii ki 'Deadpool & Wolverine' favori. Kanlı bir macerayla Marvel evreninde taşları yerinden oynatıyorlar. Yok ben kan almayayım diyenler içinse Woody Allen'ın 'Şans Eseri' filmi var.

26 Temmuz 2024

ÇOK KANLI BİR MACERA

Deadpool & Wolverine

Süper kahraman dünyasının anarşist, çılgın ve küfürbaz çocuğu Deadpool ile öfkeli ve başına buyruk kahramanı Wolverine’ni bir araya getirme fikri ilk anda size eklektik gelebilir. Lakin yönetmen Shawn Levy asla yan yana gelmeyeceğini düşündüğümüz iki kahramanı aynı filmde başarıyla buluşturuyor. Hani Wolverine ölmüştü diyenler olacaktır. Film de işte bu sorunu nasıl aştıklarını anlatarak başlıyor. Deadpool’un Marvel’in yarattığı Yenilmezler dünyasını yerle bir ettiği iki macerasından sonra o dünyaya alternatif yaratmak için başlıyorlar mücadeleye… Kanlı hem de çok kanlı, eğlenceli, bol bol göndermeli bir macera onlarınkisi. Bu maceranın özündeyse çoklu evren dünyasında kaybolan seyirciye tek bir evren vardır o da sizin dünyamız diyen bir yaklaşım var! Bir süre bu ikiliyi konuşacağız, onun için Marvel dünyasının yüzündeki makyajın nasıl silindiği görmek isterseniz buyurun sinemalara.


VASATLIK BULAŞICI MI?

Galaktik Saldırı: Uzaylı İstilası / Alien Invasion

Vasatlık dünyanın her yerinde vasatlıktır. Kağıt üzerinde bile cazip olmayan bir fikrin film hali ‘Galaktik Saldırı: Uzaylı İstilası’. Birkaç genç bulalım, Alien kopyası bir uzaylı yaratalım, gençler bu uzaylıyla karşılaşsın sonra sınırlı mekanda varoluş mücadelesi yaşansın alın size film… Yönetmen Fred Searle vasat bir çalışmayla karşımızda…


WOODY ALLEN SORUYOR MUTLU MUSUNUZ?

Şans Eseri / Coup de Chance

Geçen yıl Venedik Film Festivali’nde gösterilen usta yönetmen Woody Allen’ın film ancak ülkemizde gösterime girebildi. Çoğu zaman olduğu gibi mutlu bir evliliği hedef alıyor Allen ve mutlu olduğunu düşündüğünüz ilişkide gerçekten mutlu musunuz diye soruyor. Filmin kahramanı Fanny mutlu olduğunu düşünse de bir zamanlar ona deli gibi aşık lise arkadaşını görünce kafası karışıyor. Sonrasını tahmin etmek güç değil. Sadakat testi, suçluluk duygusu… Paris’te geçen film ortalama bir Woody Allen filmi ama bu haftanın seçkisi düşünülürse gayet iddialı.


KABUS TATİL

AHBAR

Dürt arkadaş tatile çıkar ama yolda arabaları bozulur ve çekici çağırırlar… Eğer Türk usulü bir korku gerilim filmiyse izleğimiz sonrasını tahmin etmek güç değil. Korkunç olayla gelecek karakterlerin başına ama biz kötü efektlerle, kötü oyuncu performanslarıyla korkutulacağız. Recep Fakiroğlu’nun yönettiği ‘Ahbar’ gibi…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.