Yeni neslin lideri: Florence Pugh

Son yılların parlayan oyuncularından Florence Pugh yalnızca oyunculuk performanslarıyla değil duruşuyla da yeni neslin dikkat çeken isimlerinden biri. 27 yaşındaki oyuncu, Yeni Nesil Liderler'den biri olarak tanıtılarak TIME kapağında yer aldı. Hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Kültür Sanat 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Pugh, 2020'de 'Küçük Kadınlar/Little Women' ile Oscar'a aday gösterildi.

27 yaşındaki oyuncu Florence Pugh, çocukken kalabalık içinde ağlamaktan nefret edermiş. Eğer ailesiyle tartışırsa, doğruca banyoya gider, lavabonun altına girip orada ağlamaya başlarmış. Toplum önünde ağlamaktan hoşlanmayan bu çocuk, yıllar sonra herkesin önünde ağlayıp güldüğü hatta keskin çığlıklar attığı bir meslek seçti kendine.

‘Küçük Kadınlar/Little Women’, ”Endişelenme Sevgilim/ Don’t Worry Darling’, ‘Ritüel/Midsommar’ ve ‘Dune 2’ filmlerinin oyuncusu Florence Pugh, geçen hafta TIME’ın kapağında Yeni Nesil Liderler’den biri olarak yer aldı. Oxfordlu oyuncunun kariyer yolcuğunun yanı sıra çocukluk ve gençlik yıllarına dair bilgilerin de yer aldığı bir yazıda Pugh bu çocukluk anısını da anlattı. 2018’de Bafta Yükselen Yıldız Ödülü’ne aday gösterilen oyuncu, 2020’de ‘Küçük Kadınlar/Little Women’ ile Oscar’a aday gösterildi. O, son dönemin en popülerden oyuncularından biri.

Florence Pugh’ı TIME kapağındaki fotoğraflar ünlü fotoğrafçı Mark Peckmezian imzalı.

Çocukluğunda sağlık sorunları yaşayan Pugh, bir dönem babasının restoranında garsonluk da yaptı. Ergenlik yıllarında, Tracy Chapman ve Damien Rice gibi sevdiği şarkıcıların eserlerini akustik gitar coverları şeklinde seslendirip YouTube’a yükledi. Bir röportajında okulda yaratıcı yazarlık ve seramik gibi sanat dersleri dışındaki derslerde zorlandığını itiraf eden oyuncu, babasının “istemiyorsan yapma” önerilerine rağmen annesinin tavsiyesine kulak verip okulunu bitirdi. İlk çıkışını da 2014 yılında henüz 17 yaşındayken Maisie Williams ile birlikte rol aldığı ‘Düşüş/The Falling’ filmiyle  yaptı.

‘Neden bu kadar çok korkuyorsunuz?’

Hollywood’a adım attığında yapımcıların zayıflaması başta olmak üzere bedeninde bazı değişikliler yapmasını istemesi karşısında dik durdu. Bu ‘önerileri’ reddedip temsil edeceği değerleri anlamadan Hollywood’a geri dönmemeye karar verdi. Aradan yıllar geçip döndüğünde fikirleri değişmemişti. Ama artık nasıl tepki vermesi gerektiğini biliyor, susmuyordu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Florence Pugh (@florencepugh)

48 yaşındaki eski erkek arkadaşı Zach Braff’la arasındaki 20 yaşlık fark hakkında yorum yapanlara da bedenini ve kıyafetlerini eleştirenlere de cevap vermeyi ihmal etmedi. 2022’de, daha sonra marka yüzü olacağı Valentino’nun özel bir defilesine transparan tül pembe bir elbiseyle katıldı. Tepki alacağını tahmin ediyordu ama artık nasıl yanıt vereceğini de biliyordu. Sosyal medyadan gelen saldırgan yorumlara Instagram’dan uzun bir yanıt verdi. O elbiseyi giydiğinde gelebilecek yorumları tahmin ettiğini, hiç endişe duymadan giydiğini söylüyor bir de soru soruyordu: “Neden memelerden bu kadar korkuyorsunuz? Küçük mü? Büyük mü? Sol mu? Sağ mı? Sadece birinden mi? Ya da hiç birinden mi? Bu kadar korkutucu olan ne?”

Adını duymaya devam edeceğiz

Yeteneğinin yanı sıra duruşu ve toplumsal olaylara verdiği tepkiler nedeniyle de dikkat çeken Pugh’un ismini önümüzdeki günlerde duymaya devam edeceğimiz kesin. Yeni neslin yükselen yıldızı, Christopher Nolan’ın atom bombasının mucidinin hayatına odaklandığı son filmi ‘Oppenheimer’da da yer alacak. Ve görünen o ki bu, onun uzun kariyerinin yalnızca başka bir önemli adımı olacak.

'Dune' macerasında aksiyon zamanı‘Dune’ macerasında aksiyon zamanı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.