Yeşilçam’ın artık bir festivali var!

Paribu Cineverse'ün yaptığı bir anket sonucu belirlenen altı Türk filmi 19 Temmuz'da başlayacak Yeşilçam Festivali'nde gösterilecek. Festivalde biletler 85 TL'den satılacak.

Kültür Sanat 9 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

‘Petrol Kralları’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Davacı’, ‘Şark Bülbülü’, ‘Kapıcılar Kralı’, ‘Tokatçı’. Yıllar önce vizyona giren ve seyircinin daha çok TV’de izlediği bu filmler bir kez daha beyazperdede gösterilecek. Çünkü seyirciler en çok bu filmleri sinemada izlemek istiyor.

Paribu Cineverse bir süre önce Instagram hesabı üzerinden bir anket yaptı. Anket sonucunda seyircilerin beyazperdede izlemek istedikleri Türk filmleri belirlendi. Şimdi bu filmler 19 Temmuz’da başlayacak Paribu Cineverse Yeşilçam Festivali’nde gösterilecek.

19 Temmuz – 25 Temmuz haftasında ‘Petrol Kralları’, ‘Çiçek Abbas’, ‘Davacı’, 26 Temmuz – 1 Ağustos haftasındaysa ‘Şark Bülbülü’, ‘Kapıcılar Kralı’ ve ‘Tokatçı’ gösterilecek. Festivalde filmler 85 TL’ye izlenebilecek.

Zeki Alasya’nın yazıp yönettiği ve Metin Akpınar ile başrolde oynadığı 1978 yapımı ‘Petrol Kralları’ ile Sinan Çetin’in yönettiği senaryosunu Yavuz Turgul’un yazdığı Şener Şen ve İlyas Salman’ın oynadığı ‘Çiçek Abbas’ İstanbul’un iki farklı mahallesindeki dayanışmayı anlatıyor.  ‘Davacı’, ‘Şark Bülbülü’, ‘Kapıcılar Kralı’ ve ‘Tokatçı’nın ortak noktası ise başrolünde Kemal Sunal’ın olması.

Kemal Sunal Müzesi açıldı: 'Zübük' TV'de yok ama müzede yerini aldıKemal Sunal Müzesi açıldı: ‘Zübük’ TV’de yok ama müzede yerini aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.