Yılmaz Güney İsmail Hacıoğlu’na emanet

Ahmet San'ın yapımcılığında çekilecek, Yüksel Aksu'nun yöneteceği Yılmaz Güney filminde Güney'i canlandıracak oyuncu belli oldu: İsmail Hacıoğlu. Oyuncu daha önceki filminde de Cem Karaca'yı canlandırmıştı. Filmin çekimlerine 2025'te başlanacak.

Kültür Sanat 25 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Yılmaz Güney’in hayatını anlatacak bir film için çeşitli sinemacılar yıllardır proje üretiyor ama bunlardan hiçbiri henüz hayata geçirilmedi. Lakin Ahmet San’ın yapımcılığında, Fatoş Güney’in ‘Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun’ kitabından uyarlanacak film çekilecek gibi görünüyor.

Yüksel Aksu’nun yöneteceği filmde hangi oyuncunun Güney’i canlandıracağı da kesinlik kazandı. birsenaltuntas.com‘da yer alan habere göre İsmail Hacıoğlu Yılmaz Güney’i oynayacak. Aksu ile Cem Karaca’nın hayat hikayesini anlatan’ Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filminde birlikte çalışan Hacıoğlu o filmde de usta müzisyeni canlandırmıştı.

Daha önce Yılmaz Güney’i canlandıracak oyuncu olarak Caner Cindoruk ve Cihangir Ceyhan’ın ismi geçmiş, ama yapımcı Ahmet San bu haberleri yalanlamıştı.

Ahmet San: Bir başyapıt olacak

Uluslararası alanda ses getiren müzik organizasyonlarıyla tanınan Ahmet San daha önce yaptığı açıklamada Yılmaz Güney’in tüm yakınlarıyla görüşerek ilerlediklerini söylemişti: “Fatoş Güney’in haricinde Yılmaz Güney’in oğlu Yılmaz Güney ve kızı Elif Güney’le de mutabakat sağladık. Mirasçı olmayan aile fertlerinin bile gönüllerini alarak ilerliyoruz. Yaşar Pütün mesela. Mirasçısı değildir ama Yılmaz Güney’in kardeşidir. Bizim yapacağımız film gerçekten bir başyapıt olacak. Bir başyapıt da sevgi, saygı ve huzur çerçevesinde olur.”

Filmin çekimlerine 2025’in ilk aylarında başlanması planlanıyor. San filmin çekimleri sonrasında Cannes, Los Angeles, Almanya, İsveç, İstanbul ve Dubai’de gala yapacaklarını açıklamış, Cannes ve Los Angeles galalarının yerlerinin bile hazır olduğunu söylemişti.

Usta oyuncu Halil Ergün: Sel gider kumu kalır, Yılmaz Güney de sineması da hep olacakUsta oyuncu Halil Ergün: Sel gider kumu kalır, Yılmaz Güney de sineması da hep olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.