Şiir kitabı da saldırı aracı oldu: Rapçi Drake mağdur

Sahnede saldırıya uğrayanlar kervanına Drake de katıldı. Kanadalı rapçiye San Francisco'daki konserinde kendi yazdığı şiir kitabı fırlatıldı. Müzisyen, yüzüne gelen kitabı son anda tutarken güçlü refleksleri için şanslı olduğunu söyledi. Ünlü müzisyene daha önce de sahnede sütyen fırlatılmıştı.

Kültür Sanat 23 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Gün geçmiyor ki sahnelerden bir saldırı haberi gelmesin. Rita Ora, Ava Max, Adele ve önceki hafta Cardi B’nin sahnede saldırıya uğraması son dönemde sanatçı güvenliğini de yeniden tartışmaya açtı. Müzisyenler yaşanan bu duruma tepkili. Sahnedeki bu saldırı girişimlerin ardı arkası kesilmezken son mağdur da Kanadalı ünlü rapçi Drake oldu.

Adele, bir daha saldırıya uğraması halinde karşılık vereceğini açıklarken rapçi Cardi B, konseri esnasında kendisine bardak fırlatan saldırgana mikrofonunu fırlatmıştı. Polis, olayın ardından soruşturma başlatsa da dosyayı kısa sürede kapatmıştı. Ünlü rapçinin fırlattı mikrofon da daha sonra açık artırmada satılmış ve hayır işlerine bağışlanmıştı. Tüm bu olayların ardından yeni bir saldırı vakasının bu seferki mağduru Drake oldu.

Spotify verilerine göre dünyanın en çok dinlenen müzisyenleri arasında yer alan Drake, 18 Ağustos’ta San Francisco’daki konserinde saldırıya uğradı. Ünlü rapçiye sahnede performansını sergilediği sırada bir saldırgan tarafından kitap fırlatıldı. ‘It’s All a Blur’ turnesi kapsamında California eyaletindeki San Francisco’da konser veren müzisyene seyircilerin olduğu bölümden fırlatılan kitabın türü ise şiir.

Drake sahnedeyken sütyen yağmuruna tutulmuştu

Rap müzisyeni olarak dünya çapında ün elde eden Kanadalı isim Drake yazdığı şiirlerle de tanınıyor.. Şair yönü de olan rapçinin daha önce yayınlamış olduğu kitabı ‘Başlıklar Her Şeyi Mahveder: Bir Bilinç Akışı / Titles Ruin Everything: A Stream of Consciousness’, sahnede kendisine fırlatıldı. Kanadlaı müzisyen doğrudan kafasına doğru gelen kitabı son anda fark ederek eliyle tuttu. “Hızlı olduğum için şanslıyım” diyen müzisyene bir konseri sırasında onlarca sütyen fırlatılmıştı.

Cardi B'nin fırlattığı mikrofon 100 bin dolara satıldıCardi B’nin fırlattığı mikrofon 100 bin dolara satıldı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.