Yorgos Lanthimos: Emma Stone ile birbirimize çok benziyoruz

Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone ile Yorgos Lanthimos bir kere daha aynı projede. İkiliyi bir araya getiren 'Merhamet Hikayeleri' Cannes'da prömiyer yaptı. Lanthimos Oscar kazandırdığı Emma Stone ile çalışmayı anlattı.

Kültür Sanat 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Lanthimos ve Stone'un son filmi 'Merhamet Hikayeleri' prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yaptı.

Bazı yönetmenler ve oyuncular birbirinden ayrı düşünülmez. Oscar ödüllü oyuncu Emma Stone ile Yorgos Lanthimos da bunun en gözde örneklerinden.

Stone ile Lanthimos’un geçmişi 2018 yapımı ‘Sarayın Gözdesi/ The Favourite’ filmine dayanıyor. Bu projedeki performansı Stone’a üçüncü Oscar adaylığını kazandırmıştı. İkili daha sonra ‘Bleat’ adlı kısa film için bir araya gelmişti. Öte yandan yönetmenin sıradaki projelerinden ‘Save the Green Planet’in kadrosunda başrol olmasa da yine Emma Stone’a yer vereceği açıklanmıştı. 2024 ödül sezonunun en çok öne çıkan filmlerinden olan ‘Zavallılar’ Emma Stone’a En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ını kazandırmıştı.

İkilinin son projeleri ‘Merhamet Hikayeleri/Kinds of Kindness’ oldu. Film geçen hafta Cannes Film Festivali’nde prömiyer yaptı. Yönetmen Lanthimos gazetecilerin sorularını yanıtladı, kısa sürede arka arkaya vizyona giren filmleri ve Stone hakkında soruları yanıtladı.

Yönetmen ‘Zavallılar’ın yapım sonrası süreci uzun sürdüğü için iki filmin bu kadar üst üste geldiğini söyledi. Bir süre ara vereceğini, dinleneceğini söyledi: “Bir araya ihtiyacım var. ‘Merhamet Hikayeleri’nin senaryosu yıllardır geliştirildiği için hızlıca çekebildik.”

Yönetmene gelen sorulardan biri Emma Stone’la sağladıkları uyumdu. Lanthimos, Stone’u çalıştığı diğer oyuncularla kıyasladı:

“Zamanla harika bir ilişki kurduk. Birbirimizi daha iyi tanıdık ve birbirimize daha çok güvendik. O bana yardım ediyor, ben de ona yardım ediyorum. Artı, çok benziyoruz. Bir şeyleri asla çok ciddiye almam. O da öyle. Ne çekeceğimizi düşünerek saatlerce sette oturmuyoruz, sadece çalışıyoruz.”

Film kendi hayatının kontrolünü ele geçirmeye çalışan seçeneği olmayan bir adamın hikayesini anlatan üç parçalı bir masal olarak tanımlanıyor.

Cannes 2024: Yorgos Lanthimos’tan tuhaf ve karanlık öykülerCannes 2024: Yorgos Lanthimos’tan tuhaf ve karanlık öyküler

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.