Lütfi Akad’a ithaf edilen ‘Turna Misali’ne ABD’den ödül

Türk sinemasının kurucu yönetmenlerinden Lütfi Akad'ın öğrencileri olan Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz, çektikleri 'Turna Misali' filmini hocalarına ithaf etti. Film ABD'de En İyi Film ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü aldı.

Kültür Sanat 8 Mayıs 2024

Eyüp Boz ve İffet Eren Danışman Boz. Onlar Türk sinemasının kurucu yönetmenlerinden Lütfi Akad’ın öğrencileri. Çektikleri ‘Turna Misali’ filmini de bunun için hocaları Lütfi Akad’a ithaf etmişlerdi.

‘Turna Misali’  New York’ta düzenlenen 13. IFFNY festivalinde En İyi Uzun Metrajlı Film ve En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini kazandı. Sarıkeçili Yörükleri’nden Aksak ailesinin göç etmekle yerleşik hayata geçmek arasındaki fikir ayrılığı etrafında şekillenen hikayesinin anlatıldığı ‘Turna Misali’ aynı zamanda festivalin açılış filmiydi.

Kendi yaşam hakkını savunuyor

Filmin yönetmeni İffet Eren Danışman Boz “Film sektörüne öncü olan bir ülkede iki önemli ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz. Tıpkı Kızılderililer, Masai Yerlileri gibi ülkemizde halen yaşamakta olan göçerlerin geleneksel ve modern hayat arasındaki sıkışmalarını konu alan filmimiz herkesin kendi gibi olma, kendi gibi yaşama hakkını savunuyor” dedi.

Yapımına 2021’de başlanan ve Covid-19 salgını nedeniyle çok zor şartlarda ve kısıtlı bir bütçeyle çekilebilen ‘Turna Misali’ filminin dünya prömiyeri 34. Tokyo Film Festivali’nde yapılmıştı. Festival yolculuğu film 10’a yakın ödül aldı. Nartugan Film Festivali’nde En İyi Film, Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ve Anchorage Uluslararası Film Festivali’nde Mother of Cultural Exchange ödülü bu ödüller arasında.

Suyun Üstü New York'tan ödülle döndüSuyun Üstü New York’tan ödülle döndü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.