Suyun Üstü New York’tan ödülle döndü

Aynı anda hem 43. İstanbul Film Festivali hem New York'ta gösterilen 'Suyun Üstü' yurtdışından ödülle döndü. Aslıhan Ünaldı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi New York CineFest’te En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerine layık görüldü.

Kültür Sanat 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

Aslıhan Ünaldı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi ‘Suyun Üstü’ New York’tan iki ödülle döndü. 43. İstanbul Film Festivali’nin yarışma bölümünde yer alan film New York CineFest’in de yarıştı. Film 2024 New York CineFest’te En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Prömiyerini geçen yıl yapan film 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Elit İşcan’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Los Angeles Bağımsız Kadın Film Ödülleri’nde ise Aslıhan Ünaldı’ya En İyi Kadın Yönetmen Ödülü getirmişti.

Aslıhan Ünaldı ödüllerini aldı.

Filmi festival yolculuğuna devam ediyor

Çekimleri Göcek ve Fethiye’nin koylarında yapılan ‘Suyun Üstü’ filminde Elit İşcan, Nihan Aker, Lila Gürmen, Eren Çiğdem ve Oscar Pearce’la birlikte yönetmenin babası ve ilk oyunculuk deneyiminin yanı sıra çekimlerin yapıldığı teknenin de kaptanı olan Serhat Ünaldı da rol alıyor. Yapımcılığını Kamen Velkovsky ve Aslıhan Ünaldı’nın, görüntü yönetmenliğini Sundance Film Festivali ödüllü André Jäger’in üstlendiği filmin müzikleri Davut Özdemir ve Deniz Güngör imzasını taşıyor.

‘Suyun Üstü’ filmi New York’tan Muğla’ya Amerikalı eşiyle gelen bir kadının parçalanmış ailesiyle yüzleşmesine odaklanıyor. Bununla birlikte günümüz Türkiye’sinin sosyo-politik zemininde birbirleriyle yeniden bağ kurmaya çalışan parçalanmış bir aile hikâyesini de izleyiciyle buluşturuyor. Sao Paulo, Valencia, Montreal, Buenos Aires, Sofya, İstanbul gibi prestijli festivallerde gösterilen ve yurtdışında da ilgi gören yapım önümüzdeki aylarda da uluslararası etkinliklerde yer alacak.

İstanbul Film Festivali'nde Altın Lale 'Sonsuza Dek' ve 'Yurt'unİstanbul Film Festivali’nde Altın Lale ‘Sonsuza Dek’ ve ‘Yurt’un

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.