Yurt Engelsiz Filmler Festivali’nden de ödülle döndü

Engelsiz Filmler Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. En İyi Film Ödülü'nü yönetmenliğini Çağıl Bocut'un üstlendiği 'Her Gün Biraz Daha Kolay' filmine verildi. Nehir Tuna'nın ilk uzun metraj filmi 'Yurt' da iki dalda ödül kazandı.

Kültür Sanat 15 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Nehir Tuna

Engelsiz Filmler Festivali düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. 7-13 Haziran arasında Paribu Cineverse ANKAmall ve Goethe-Institut salonlarında izleyiciye buluşan festival filmler, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Önceki akşam Goethe-İnstitut’ta gerçekleşen ödül töreninde En İyi Film Ödülü’nü yönetmenliğini Çağıl Bocut’un üstlendiği ‘Her Gün Biraz Daha Kolay’ filmine verildi. Nehir Tuna’nın ilk uzun metraj filmi ‘Yurt’ da iki dalda ödül kazandı. Film Ulusal Uzun Film kategorisi”nde Seyirci Özel Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’ne lâyık görüldü. Hatırlanacağı üzere ‘Yurt’, İstanbul Film Festivali’nde de Altın Lale’yi kazanmıştı.

Bir ödül de Aslı Özge’ye

Törende konuşan Festival Yönetmeni Kıvanç Yalçıner, festivalde emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti. Öte yandan Engelsiz Filmler Festivali’nde Umut Veren Yönetmen ödülü ‘Kıyıda’ filmiyle Büşra Bilginer’in olurken En İyi Yönetmen ödülü ise ‘Kara Kutu filmiyle Aslı Özge’ye verildi.

Goethe-Institut Ankara’da düzenlenen törende, Uluslararası Kısa Film kategorisi”ve Ulusal Uzun Film kategorisinde ayrı ayrı ödüller verildi. Uluslararası Kısa Film kategorisinde Seyirci Ödülü’nü Rus yönetmen Ivan Sosnin’in yönettiği ‘Otuz Saniye’ filmi, Jüri Özel Ödülü’nü ise Portekizli Joao Rodrigues’in ‘Ana Morfoz’ ve En İyi Senaryo Ödülü’nü de İranlı senarist-yönetmen Maryam Khodabakhsh’inin kaleme aldığı ‘Örümcek Kadın’ aldı. En İyi Yönetmen ödülüne ‘Zilden Sonra’ filmiyle İranlı yönetmen Shahrzad Ebrahimi layık görüldü.

Diplomatik krizin gölgesinde 10 maddede Elgin MermerleriDiplomatik krizin gölgesinde 10 maddede Elgin Mermerleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.