Yüzüğün sahibi belli oldu: Meğer Drake satın almış

Tupac Shakur'un yüzüğünü alan esrarangiz isim belli oldu. 1 milyon dolarlık rekor bir ücrete satılan yüzüğü rapçi Drake satın almış. Kanadalı müzisyen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yüzüğü satın alan kişi olduğunu dünyaya duyurdu.

Kültür Sanat 1 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Ünlü rapçi Drake, Tupac'ın yüzüğünü bir milyon dolara satın aldı.

Tupac Shakur’un ikonik yüzüğüne bir milyon dolar veren esrarengiz isim ortaya çıktı. 10Haber’de geçen hafta yer verdiğimiz haberde 1996’da hayatını kaybeden Amerikalı rapçinin yüzüğü açık artırmada ismi açıklanmayan bir kişi tarafından satın alındığına yer vermiştik. Tupac’ın ikonik yüzüğünü rap camiasının günümüzdeki en büyük isimlerinden Drake satın almış.

Grammy ödüllü Drake, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda geçen hafta Sothesby’s’de satılan ikonik yüzüğü satın aldığını duyurdu. New York’taki açık artırmada yüzüğe bir milyon dolar verip satın alan Kanadalı rapçi, ikonik aksesuarın fotoğrafını paylaştı. “Ütopya şimdi gerçekleşti” notuyla paylaştı. Bu değerli yüzüğü Tupac Shakur kendisi tasarlamış ve ölümünden hemen önce kullanmıştı. 25 yaşında hayatını kaybeden rapçi yüzüğü altın, yakut ve pırlanta kullanarak kendisi tasarlamıştı.

200 bin dolar değer biçilen yüzüğün 1 milyon dolarak satılmış olması müzayede dünyası için de bir rekor anlamına geliyor. Rapçi Drake’in ödediği bu rakam bir rapçinin aksesuarı için ödenen en yüksek bedel oldu.

Rolling Stone dergisi tarafından Tüm Zamanların En Çok Satan 100 Müzisyeni listesine girmeyi başaran Tupac Shakur, şarkılarında şiddet, fakirlik ve ırk ayrımcılığı gibi sorunları işliyordu. Amerika Birleşik Devletleri’deki hiphop camiasında bir dönem etkili olan Doğu Yakası ve Batı Yakısı mücadelesinin de bir parçası olan rapçi, New York doğumlu olması sebebiyle bu yer yer şiddet de içeren mücadelenin Doğu yakasını temsil ediyordu.

'Oppenheimer' ve 'Barbie' çekişmesi müziğe de yansıdı‘Oppenheimer’ ve ‘Barbie’ çekişmesi müziğe de yansıdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.