Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri için ihtiyatlı bekleyiş

İlk sezonuyla hayal kırıklığı yaratan 'Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri' dizisinin yeni sezonu 29 Ağustos'ta Prime'da izleyiciyle buluşacak. Sadece yayın hakları 500 milyon dolara mal olan yapımın fragmanı beğenilse de ihtiyatlı bekleyiş var.

Kültür Sanat 15 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Dizinin ikinci sezonunda Sauron ve Galadriel arasındaki mücadele devam ediyor.

Geçen hafta yapımcılığını Peter Jackson’ın üstleneceği yeni ‘Yüzüklerin Efendisi’ filminin duyurusu yapılmıştı. “Mekânın sahibi geri dönüyor” şeklinde yorumlanan ve büyük heyecanla karşılanan bu haber sonrası dün de ‘Güç Yüzükleri’ dizisinin yeni sezon duyurusu yapıldı. İlk sezonu hayal kırıklığı yaratan yapımın yeni bölümleri 29 Ağustos’tan itibaren Prime’de yayınlanacak. Fragmanı beğenilse de Orta Dünya tutkunları diziyi ihtiyatlı şekilde bekliyor. Orta Dünya’nın İkinci Çağı’nda geçen dizi film üçlemesinde Cate Blanchett’in canlandırdığı Lady Galadriel’in ekseninde gelişiyor.

Güç Yüzükleri Sauron ve Lady Galadriel’in savaşına odaklanıyor

Yeni sezon duyurusuyla birlikte yayınlanan ilk fragmanda Sauron’un Orta Dünya’yı karanlığa sürüklemesini izleyeceğiz. Sauron ve Lady Galadriel arasındaki savaşa insanlar, elfler ve orklar dahil olacak. İkinci Çağ tarihçesinde gerçekleşen önemli olaylara dair ipuçları barındıran fragmanda yine Nümenor detayı dikkatlerden kaçmıyor. Elrond, Prens Durin, Arondir ve Celebrimbor gibi karakterleri ikinci sezonda da görmeye devam edeceğiz; ve tabii Gandalf da karşımızda olacak. En azından ilk emareler bu yönde. Tolkien’in fantastik evrenini görsel açıdan son derece başarılı bir biçimde yansıtmayı başaran ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin özellikle senaryo ve oyuncu seçimi eleştirilere neden olmuştu.

YouTube, X ve Instagram’da aynı anda yapılan duyuru sonrası diziye dair dikkat çeken bir unsur da Instagram hesabında önceki sezona dair her şeyin silinmiş olması. Geçen sezon izleyicide yarattığı hayal kırıklığı sonrası bu yeni bir başlangıç olarak nitelendirildi. Şunu da belirtmekte fayda var; tüm eleştirilere rağmen ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ Prime’a tarihinde en çok abone kazandıran yapım oldu. Hollywood’da aylar süren grevin ardından çekimleri gecikmeli başlayan, öyle olunca da gösterim tarihi sarkan dizinin ekim ayında gösterime girmesi bekleniyordu. Beklenenden yaklaşık iki ay önce yayınlanacak olması diziye dair heyecan besleyenleri bir nebze de olsa mutlu etmişe benziyor.

‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nin ikinci sezonunun yapımcılığını dizi yapımcıları ve idari yapımcılar olan J.D. Payne ve Patrick McKay üstleniyor. Bu ikiliye idari yapımcılar Lindsey Weber, Callum Greene, Justin Doble, Jason Cahill ve Gennifer Hutchison’un yanı sıra ortak yapımcı ve yönetmen Charlotte Brändström, yapımcılar Kate Hazell ve Helen Shang ve ortak yapımcılar Clare Buxton, Andrew Lee, Glenise Mullins ile Matthew Penry-Davey eşlik ediyor. İkinci sezonun diğer yönetmenleri arasında Sanaa Hamri ve Louise Hooper yer alıyor.

Kıymetlims geri dönüyor! Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi yoldaKıymetlims geri dönüyor! Yeni Yüzüklerin Efendisi filmi yolda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.