Zeki Müren’in anısı sergiyle yaşatılıyor: Elbet Bir Gün Buluşacağız

Zeki Müren anısına doğduğu kent Bursa'da anlamlı bir sergi ziyarete açıldı. Elbet Bir Gün Buluşacağız adını taşıyan ve sanatçının kişisel eşyalarının da yer aldığı sergi bir yıl boyunca sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Kültür Sanat 11 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Türk Sanat Müziğinin güneşi Zeki Müren Bursa’da bir sergiyle anılıyor. Elbet Bir Gün Buluşacağız adını taşıyan sergi Bursa Kent Müzesi’nde ziyarete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen sergi bir yıl açık kalacak. Tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayan sanatçının doğum yeri Bursa’da 7 Mart’ta açılan sergi ziyaretçilerce ilgiyle karşılandı.

Elbet Bir Gün Buluşacağız sergi koleksiyonu sanatçıya ait sahne kıyafetleri, gözlükleri, ayakkabıları, piyanosu, plakları ve birçok kişisel eşyasının yanı sıra kendi el yazını taşıyan beste, mektup ve notlarından oluşuyor. Koleksiyonun önemli bir bölümünde ise Fatma Girik’ten Ajda Pekkan’a, Cüneyt Arkın’dan Müzeyyen Senar’a kadar birçok sanatçı dostunun yer aldığı Zeki Müren’e ait fotoğraflar var. Ünlü sanatçının sanatçı kimliğini ve eserlerini yansıtan sergi kendi çizdiği desenlerden oluşan dijital sergilemeler ve yapay zekayla oluşturulan uygulamalar da içeriyor.

Zeki Müren Bursu dört bin gence eğitim fırsatı sundu

Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş Zeki Müren’in hayatta iken tüm mal varlığını Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayarak ölümünden sonra dahi binlerce insanın hayatına dokunabilmiş çok önemli bir değer olduğunu vurguladı. Tekbaş sanatçının bu anlamlı bağışı sayesinde vefatının ardından oluşturulan TEV – Zeki Müren Bursu  Fonu’ndan bugüne kadar Türkiye genelinde dört binden fazla öğrenciye eğitim bursu desteği sağlandığının altını çizdi.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tuğgeneral İsmail Şanlı da “Sanatçı kimliğinin yanında, vatanseverliğiyle ve eğitime verdiği önemle bilinen Sanat Güneşimiz Zeki Müren tüm mal varlığını Türkiye’nin iki güzide Vakfı TSK Mehmetçik Vakfına ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayarak Şehit Mehmetçiklerimizin emanetleriyle Gazi Mehmetçiklerimize ve evlatlarına destek, gençlerimize umut oldu. Yüce gönüllü bağışçımızın kıymetli koleksiyonundan oluşan eserlere sanatçımızın doğup büyüdüğü bu topraklarda sevenlerinin tanık olacak olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamlı serginin başta Bursa halkının ve tüm Zeki Müren sevenlerinin sanatçıya duyduğu özlemi bir nebze de olsa gidermelerine ve sanatçımızın genç nesle en doğru şekilde tanıtılmasına da katkı sağlamasını diliyoruz” dedi.

İstanbul'a bir sanat mekanı daha: Dünyanın en eski tersanesi İstanbul Sanat Müzesi olduİstanbul’a bir sanat mekanı daha: Dünyanın en eski tersanesi İstanbul Sanat Müzesi oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.