Ödüllü ‘Açık Yapıt’, Londra Tasarım Festivali’nde boy gösterecek

Melek Zeynep Bulut'un Londra Tasarım Bienali'nde ödül alan 'Açık Yapıt' eseri ilgi görmeye devam ediyor. Bienal kapsamında sergilenen ve ödül kazanan eser bu kez de Londra Tasarım Festivali'ne davet aldı.

Kültür Sanat 8 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Melek Zeynep Bulut imzası taşıyan ‘Açık Yapıt’, haziran ayında Londra Tasarım Bienali’nde halk oylarıyla birinci seçilmişti. 25 Haziran’a kadar Londra’daki ünlü Somerset House’ta sergilenen eser ‘Public Award’ ile ödüllendirilmişti. Farklı ülkelerden gelen 40 sanatçının katıldığı ve Londra’daki tasarım bienalindeki eser, Türkiye’yi temsilen yer almıştı. ‘Açık Yapıt’ bu kez de 16 Eylül’de başlayacak Londra Tasarım Festivali’nden davet aldı.

‘Açık Yapıt’, Somersset House’da sergilenmişti.

Zeynep Bulut’un eseri Türkiye’de de sergilenecek

Victoria & Albert Museum, Chanel ve Mini Cooper gibi dünya devleriyle aynı festivalde görücüye çıkacak olan Melek Zeynep Bulut’un ‘Açık Yapıt’ adlı eseri, ayrıca ekim ayında Türkiye’de de sergilenecek. Dönüşüm metaforlarının etrafında şekillenen, performatif mekan ve tiyatral geçişler sergilemesi olan ‘Açık Yapıt’, insanlık tarihi boyunca güç, sınırları belirleme, toplumsal hiyerarşi temsili olan kavramların anlamları üzerine tartışmayı temel alıyor.

Londra Tasarım Bienali’nden ödülle dönen Melek Zeynep Bulut, haziran ayında gerçekleşen törende eseri hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu: “Tanımların değişmesi ve dünyanın dönüşmesi için bu şart ve bunun için de bizim zaten kültür, medeniyet öncüsü bir toplum olduğumuzu, tarih boyunca bilimle destekleyerek zaten yaptığımızı ve böyle güçlü bir dengeyle yön verdiğimizi her aşamada unutmadan ilerledik. Eserin zihinsel performansı ve üretimimiz bizi çok mutlu etti ancak bu hassasiyetin de alt metinde hep olduğunu vurgulamak isterim.”

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.