Almanya başbakanı Çin’de öğrencilere seslendi: Ülkemizde esrar kullanmak zorunda değilsiniz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ülkesine okumaya gelmek isteyen Çinli öğrencilerin yüreğine su serpti: Esrar kullanmak zorunda değilsiniz!

Dünya 15 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz siyasi temaslarda bulunmak üzere gittiği Çin’de üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Şangay’daki Tongji Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Alman şansölye ülkesinde esrar kullanımı serbest bırakan yeni yasaya da değindi. Bir öğrencinin Almanya’da eğitim alırsam esrar içmek zorunda mıyım sorusuna şu yanıtını verdi: “Daha fazla insan esrar kullansın istemiyoruz, esrar kullanan insanların sayısını azaltmak istiyoruz. Halkın bu konuda daha eğitimli hale gelmesini istiyoruz. Cevap çok basit: Esrar kullanmayın. Bu yıl 66 yaşına gireceğim ve hayatım boyunca hiç kullanmadım.”

Scholz ayrıca yeni yasayla esrar kullanımını gri alandan çıkarmayı amaçladıklarını vurguladı.

Almanya’da geçen şubat ayında esrar kullanımı yasal hale getirilmişti. 1 Nisan’dan itibaren geçerli olan yeni yasaya göre 18 yaşından büyükler için birçok kamusal alanda esrar içmek serbest. Kamusal alanlarda 25 grama kadar esrar bulundurulmasına izin verilirken evlerde ise yasal sınır 50 gram. Sağlık bakanlığının verilerine göre 2022’de yaklaşık 4 milyon insan esrar kullandı.

Esrarı serbest bırakan ülkeler kervanına Almanya da katıldıEsrarı serbest bırakan ülkeler kervanına Almanya da katıldı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.