Anne bile kandıran yapay zeka gelmiştir!

Modanın en prestijli daveti Met Gala'nın en beğenilen isimlerinden biri şarkıcı Katy Perry oldu. Ancak bir sorun vardı: Perry geceye katılmadı.

Popüler 8 Mayıs 2024
Katy Perry ile Rihanna'nın bu fotoğrafları gerçek değil.

New York şehrindeki Metropolitan Müzesi’nde birbirinden değerli binlerce eser var. Müzenin önemli koleksiyonlarından biri modayla ilgili ve bu koleksiyonu ayakta tutan bir de enstitü var: Kostüm Enstitüsü. Her yıl geliri bu enstitüye bırakılan bir ‘Gala gecesi’ düzenliyor. Bu gala gecesine katılmak büyük bir olay, her isteyen katılamıyor. Katılabilenlerse her yıl değişen temaya uygun birbirinden ilginç kostümlerle kırmızı halıda basına poz veriyor. Diyebiliriz ki kırmızı halı merasiminin etkinliğin kendisinden daha önemli olduğu tek gece bu.

İşte pazartesi günü Met Gala’nın kırmızı halısında boy gösteren Katy Perry ve Rihanna’nın sosyal medyada dolaşan görüntüleri bu nedenle çok ilgi gördü. Ancak bir sorun vardı; iki şarkıcı da geceye katılmamıştı. Perry yapay zekayla üretilen sahte fotoğraflarını paylaşarak Met galaya katılamadım, çalışıyordum” yazdı. Şarkıcının gecenin temasına uygun çiçekli elbiseyle sahte kırmızı halı pozu X’te 13 milyondan fazla görüntülendi. Yine gecenin temasına uygun bir başka elbiseyle fotoğrafı da ilki kadar olmasa da sosyal medyada pek popülerdi.

Postun altına hayranları fotoğrafı gerçek sandıklarına dair yorumlar paylaştı. Yapay zekanın yarattığı bu fotoğrafı hayranlarının gerçek sanması doğal olabilir, ancak bunu Perry’nin annesinin bile gerçek sanması teknolojinin ürkütücü bir noktaya vardığını gösteriyor. Perry’nin paylaşımında yer verdiği mesajlaşmanın ekran görüntüsünde annesinin “Met’e gittiğini bilmiyordum. Ne kadar harika bir elbise” yazdığı görülüyor. Perry ise “Anne yapay zeka seni de kandırmış, dikkatli ol” diyerek gülüyor.

Fotoğrafa dikkatli bakınca yapay zeka aracılığıyla üretildiğine dair emareler bulmak mümkün. Arkadaki fotoğrafçılardan birinin kafasının yarısı yok, bir diğerinin parmakları yamuk, halı 2018’deki gecede kullanılan halı.

Nihayetinde bu görsel bir kırmızı halı pozu, seçimlerle ilgili bir fotoğraf değil, dolayısıyla çok da önemi yok diye düşünebilirsiniz. Ancak yapay zeka üretimi görsellerin bir anneyi kandıracak kadar ikna edici olması düşündürücü.

Yılın en şık daveti: Tek kişilik bilet 75 bin dolardıYılın en şık daveti: Tek kişilik bilet 75 bin dolardı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.