Aralıklı orucu popülerleştiren İngiliz doktor ve sunucu, Yunanistan’ın Simi adasında kayboldu

BBC'nin ünlü sunucusu tatile gittiği Yunanistan'ın Simi adasında yürüyüşe çıktıktan sonra kayboldu. Aralıklı orucu popüler etmesiyle de bilinen doktor Mosley'i arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Popüler 7 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sunucu ve doktor Micheal Mosley

İngiltere ve Yunanistan, tatile gittiği Simi Adası’nda kayıplara karışan ünlü İngiliz doktor ve televizyoncu Michael Mosley için alarma geçti. İngiltere’de sağlık programlarının aranan ismi ve BBC ile çektiği belgesellerle adından bahsettiren ünlü doktor Mosley, Yunanistan’ın Simi adasında yürüyüşe çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamadı.

Mosley için Yunanistan büyük bir arama kurtarma operasyonu başlattı.

Simi Adası’nın Aziz Nicola Plajı’nda öğle saatlerinde yürüyüşe çıkan 67 yaşındaki Mosley’den haber alınamaması üzerine eşi, kayıp ihbarında bulundu. Mosley için başlatılan arama kurtarma çalışmalarına Yunanistan’ın Başkenti Atina’dan da hava desteği gönderildi. Sahil güvenlik ve itfaiye ekiplerinin de adanın kıyılarında ve ormanlarında Mosley’yi aradığı aktarılırken, Yunan basını operasyonun genişletildiğini duyurdu.

İngiliz basını da Mosley’in yüksek bir yerden düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Aralıklı orucu popülerleştirmişti

Mosley “5-2” adı verilen aralıklı oruç diyetini popüler hale getirmesiyle de biliniyordu. BBC’de yayımlanan sağlık programı “Trust Me, I’m a Doctor” serisinin yıldızlarından biri olan Mosley, ITV’nin “This Morning” programlarına düzenli olarak katılıp sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunuyordu. Kayıp doktor ayrıca birçok belgeselle de adından bahsettirmiş, bunlardan biriyle Emmy Ödülü almıştı.

Michael Mosley ve kendisi gibi bir doktor, yazar ve sağlık yaşam savunucusu olan eşi Clare Bailey Mosley’nin dört çocuğu var.

Tossell vakasını hatırlattı: Beş yıldır iz yok

Bu vaka, beş yıl önce bu ay Yunanistan’ın Zakintos adasında kaybolan 78 yaşındaki İngiliz John Tossell’in olayıyla paralellik gösteriyor. Tossell Skopos Dağı’ndaki bir manastırı ziyaret etmek üzere yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolduğunda eşi Gillian ile birlikte tatilinin üçüncü günündeydi.

Geri dönmeyince oğlu tarafından “zinde bir adam” olarak tanımlanan ve dağ yolculuğunu hiç zorlanmadan yapabilecek olan Tossell’i arama çalışmaları başlatılmıştı. Yaşlı adamın son olarak bir otelin önünden geçerken ve Vassilikos’a doğru şehir dışına çıkarken görüldüğü teyit edilmişti.

Yerel makamlar beş gün sonra arama çalışmalarına son verince Tossell’in kızı Katy bir bağış kampanyası başlatmış ve elde edilen 7 bin sterlin ile Western Beacons Dağ Kurtarma ekibini arama çalışmalarına devam etmek üzere adaya getirtmişti.

Grup Tossell’den hiçbir iz bulamadı. Ailesi de aradan geçen beş yıla rağmen kayboluşun gizemini çözmeye dahi yaklaşamadı.

Ünlü sunucu Mosley hakkında bu hafta çıkan haberler iki vaka arasındaki benzerlik nedeniyle Tossell’in ailesi için de yeni anılar uyandırdı.

Cumartesi Anneleri - Galatasaray Meydanı’nda 1000 Hafta: Kayıp yakınları anlatıyorCumartesi Anneleri – Galatasaray Meydanı’nda 1000 Hafta: Kayıp yakınları anlatıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.