Beyonce’nin yeni albümünü ön siparişle alanlar soruyor: Neden beş şarkı eksik

Popüler 1 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
'Act II: Cowboy Carter' 29 Mart'ta yayınlanacak.

Beyonce’nin geçen cuma yayınladığı  Cowboy Carter hayranları ve müzik endüstrisinin sabırsızlıkla beklediği bir albümdü. Eleştirmenlerin övgüye boğduğu, hemen her şarkısının ayrı konuşulduğu albüm bazı hayranlarını üzdü. Nedeni albümde eksik şarkılar olması. Albümün plağını ön siparişle 32 sterline satın alanlar dijital versiyondaki bazı şarkıların eksik olmasından şikayetçi. Üstelik eksik şarkılar arasında şimdiden albümün favorisi olmuş Ya Ya ve Spaghetti de var.

BBC’nin iletişime geçtiği Beyonce’nin menajerlerinden henüz bir yorum yok. Albümün bütün plak kopyalarında aynı sorunun olup olmadığı henüz bilinmiyor. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren hayranlarından biri “Nasıl eksik albümü satışa sunabilirler” diye sorarken bir başkası eksik şarkılardan Ya Ya’nın favorisi olduğunu belirterek üzüldüğünü söyledi. Beyonce’nin Instagram gönderisinin altına parasının iade edilmesini, zararının telafi edilmesini ve bu durumla ilgili açıklama talep eden yorumlar yazıldı.

Albümün plağında eksik olan şarkılar şunlar: Spaghetti, Flamenco, The Linda Martell Show, Ya Ya ve Oh Louisiana. Bazı hayranları albümün CD kopyasında da eksik şarkılar olduğunu dile getirdi.

Bu aksaklığın en olası açıklaması Beyonce’nin albümün yapım sürecinde sona yaklaşırken yeni şarkı eklemiş olma ihtimali. Plak basan üreticilere aylar öncesinden sipariş veriliyor. Teslimat süresi 10 hafta ile 6 ay arasında değişiyor. Bu da piyasaya çıkacak albümün şarkılarının aylar öncesinden plak üreticilerine teslim edilmesi anlamına geliyor.

Müzisyenlerin albümlerinde son dakika değişikleri yapması, dolayısıyla dijital versiyonlarla CD, plak kopyalarının farklı olması dinleyicilerin daha önce de karşılaştığı bir durum. Kanye West de 2016’da The Life of Pablo albümünü yayınladıktan sonra birkaç kez güncellemiş, yeni şarkılar eklemişti.

Beyonce de bir önceki albümü Renaissance’ı yayınladıktan sonra değişiklik yapmak zorunda kalmıştı. Albümdeki Heated isimli şarkısı serebral palsili insanlar için kullanılan küçültücü bir kelime geçtiği için tepki çekmişti. Halk arasında hakaret anlamında da kullanılan kelime şarkıda iki kere geçiyordu. Tepkiler üzerine Beyonce şarkının sözlerini değiştirmişti.

Dolly Parton yalvarıyordu, Beyonce uyarıyor: 'Jolene, erkeğimin peşine düşme'Dolly Parton yalvarıyordu, Beyonce uyarıyor: ‘Jolene, erkeğimin peşine düşme’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.