Trajedinin böylesi: Bankada çalıştığı masada öldü, 4 gün sonra fark edildi

ABD'de 60 yaşındaki kadın cuma sabahı çalıştığı bankanın binasına girdi, masasına ve onu diğer çalışanlardan ayıran minik paravanın arkasına geçti, çalışmaya başladı. Salı günü, kadının aslında çalışırken masasında öldüğü ancak fark edildi.

Popüler 31 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Wells Fargo Tempe şubesinde çoğu kişi uzaktan çalışıyor ama bankada 7/24 güvenlik vardı

Dünyada yalnızlık salgınından söz edildiğinde genellikle yaşlı ve emekli insanlar hakkında konuşulduğunu sanabilirsiniz. Hayır, bu doğru değil. Yalnızlık her yaşta yaşanan bir şey.

İşte son çarpıcı örnek: ABD’nin Arizona eyaletinde Tempe şehrinde yaşayan 60 yaşındaki Denise Prudhomme, 16 Ağustos Cuma sabah saat 7’de, çalıtığı Wells Fargo bankasına personel kartıyla giriş yaptı.

Prudhomme doğru binanın üçüncü katına, o katın da ana koridorundan uzakta kalan bir yerindeki masasına geçti. Masası, minik bir paravanla ayrılıyordu, yani aslında üstü açık minik bir kutunun içinde çalışıyordu 60 yaşındaki kadın.

O cuma akşamı herkes mesai sonunda çıktı, evine gitti. Kimse Prudhomme’un farkında bile değildi. Cumartesi pazar ofis kapalıydı. Pazartesi sabahı herkes işe geldi. Kimse hala Prudhomme’un farkında değildi.

Hakkını yemeyelim, bazı çalışanlar civardan yükselen kötü kokuları aldılar ama bunu da binanın hep arızalanan tuvaletlerine bağladılar, üstünde durmadılar.

Derken 20 Ağustos salı günü oldu. Hala kimse Prudhomme’um farkında değildi. Oysa kadın ta cuma günü masasında aniden ölmüştü. Salı günün ilerleyen saatlerinde bir güvenlik görevlisi Prudhomme’un hareket etmediğini ve kötü kokunun da oradan geldiğini nihayet fark etti. Evet Prudhomme hayatını kaybetmişti.

Bütün bu süre boyunca ne bir iş arkadaşı ne de özel hayattan bir yakını Prudhomme’u merak etmiş, ‘Nerede bu kadın’ diye düşünmüştü.

Banka çalışanlarının bu trajik ve tuhaf ölümle ilgili yerel haber kuruluşlarına söylediklerine The Guardian gazetesi de yer verdi. Bir çalışan “Bu gerçekten iç parçalayıcı, ya orada öylece oturan ben olsaydım kimse bakmayacak mıydı” derken bir diğeri “Masada öylece kalakaldığını duymak beni mehvetti. Kimse hiçbir şey yapmamış, son anlarında tek başınaymış” diye konuştu.

Bankada 7/24 güvenlik var

Merak edilen bir konu Prudhomme’nin nasıl öldüğüyse bir diğeri de bunun ancak dört gün sonra fark edilmesi. Gecikme iki sebepten kaynaklanıyor olabilir. KPNX haber kanalına göre bankada 7/24 güvenlik bulunsa da personelinin çoğu uzaktan çalışıyor. Ayrıca Denise Prudhomme’nin masasının ana koridorda kimsenin pek uğramadığı üçüncü katta.

Yine de bir çalışanın iş yerindeki ölümünün fark edilmesi için aradan dört gün geçmesi çalışanları sarsmış. Wells Fargo yönetimi basın açıklamasında “Tempe ofisimizdeki meslektaşımızın trajik kaybından dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Bu zor zamanda kalbimiz ailesi ve sevdikleriyle birlikte” dedikten sonra olaydan etkilenen çalışanlarına psikolojik destek sağlayacağını ekledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.