“Çocuksuz kadın” Jennifer Aniston JD Vance’e cevap verdi: Dilerim kendi kızı istediği kadar çocuk sahibi olur

Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın kendine seçtiği başkan yardımcısı adayı JD Vance'in üç sene önce çocuksuz kadınlarla ilgili söylediği sözlere Jennifer Aniston'dan yanıt geldi.

Popüler 26 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Soldan sağa; Kamala Harris, JD Vance, Jennifer Aniston

 

Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesinden sonra bayrağı devralan ABD başkan yardımcısı Kamala Harris, Demokratları birleştirirken rakip partinin yeni hedefi oldu. Biden’ın gidişiyle “yaşlı aday” kartını kaybeden rakipler Harris’in “çocuk doğurmamış bir kadın” olduğunu vurgulayarak ABD’nin aile ve annelik konusundaki hassasiyetini kaşıyor.

Aslında Kamala Harris teknik olarak iki çocuk sahibi bir anne. 2014’te evlendiği Douglas Emhoff’un iki yetişkin çocuğu var. Harris onların üvey annesi. Ancak Trump ve JD Vance için bu kadarı yeterli değil. Nitekim Vance’in üç sene önce katıldığı bir televizyon programında Kamala Harris’i (ve çocuksuz politikacıları) “çocuk doğurmadıkları için” eleştirmiş, ‘Harris başta olmak üzere Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg ve New York Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez gibi önde gelen Demokratların ülkenin geleceğinde doğrudan pay sahibi olmadıklarını çünkü çocukları olmadığını’ söylemişti. Vance ayrıca Demokratları ‘Kendi hayatlarından ve yaptıkları seçimlerden mutsuz bir grup çocuksuz, kedi besleyen teyze’ olarak nitelemişti. Bu sözler şimdi yeniden dolaşıma girdi.

Yanıt Jennifer Aniston’dan

Oyuncu Jennifer Aniston, Cumhuriyetçi başkan yardımcısı adayı’nın “çocuksuz kedi kadınları” olarak tanımladığı milletvekilleri hakkında yaptığı yorumlara sert yanıt verdi. “The Morning Show” ve “Friends” dizisinin yıldızı Instagram hikayelerinde “Bu sözlerin Amerika Birleşik Devletleri’nin potansiyel bir başkan yardımcısından geldiğine gerçekten inanamıyorum” dedi: ” “Tek söyleyebileceğim… Bay Vance, umarım kızınız bir gün kendi çocuklarını doğurabilecek kadar şanslı olur. Umarım ikinci bir seçenek olarak tüp bebek tedavisine ihtiyaç duymaz.”

Bu sözleri Aniston’ın söylemesi manidar çünkü yıldız oyuncu istediği halde çocuk sahibi olamamış bir kadın. Aralık 2022’de Allure dergisine verdiği röportajda, anne olmak için verdiği mücadeleyi detaylarıyla anlatmıştı. Tüp bebek dahil çeştili tedavileri denediğini, başarılı olamadığını, bu süreçte duygusal ve fiziksel olarak yıprandığını ancak şimdi bunları açıkça paylaştığı için rahatladığını dile getirmişti.

Trump ve Vance, Harris’i ‘çocuk doğurmamış’ olmasından vurmaya çalışıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.