Bir anne, önce 15 yaşındaki kızıyla kavgasını bütün ülkeye ilan etti, devlet küçük kızı korumaya alınca da ‘Burnu sürtsün’ dedi

Eski model Deniz Akkaya önceki akşam, 15 yaşındaki kızıyla yaşadığı kavgayı sosyal medya üzerinden bütün ülkeye duyurdu, uyaranlara rağmen paylaşımını da silmedi. Ardından küçük kızı devlet korumasına alındı, Akkaya da 'Burnu sürtsün' dedi.

Popüler 28 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Deniz Akkaya dün sabaha karşı çektiği videolarda takipçilerini tehdit etti: "Sizin aklınızı alırım, kanunlu kanunsuz"

Türkiye, dün sabahtan beri ünlü bir annenin kendi öz kızıyla yaşadığı kavgayı konuşuyor. Normalde ev içinde kalması gereken, zaten milyonlarca ailede de yaşandığı halde kimsenin ruhunun  duymadığı bu kavgayı hepimizin biliyor ve üzerinde de ahkam kesiyor olmamızın sebebi, bu olayda annenin kendi 15 yaşındaki kızıyla yaşadıklarını hepimize sosyal medya üzerinden ilan etmesi.

Önceki gece geceyarısına yaklaşan saatlerde, bir zamanların çok ünlü mankeni Deniz Akkaya, sosyal medya hesabından 15 yaşındaki kızıyla yaşadığı kavgayı anlatan bir paylaşım yaptı. Paylaşım pek çok bakımdan vahimdi. 15 yaşındaki bir kız çocuğunu kamuoyunun önüne atmakla kalmıyordu annesi, bir de onu doğurduğu için pişman olduğunu da ima ediyordu.

Bu yadırgatıcı tuhaf paylaşımın bekleneceği gibi sosyal medyada büyük bir etkisi oldu, 3 milyondan fazla insan tarafından görüntülenen mesajın altına onbinlerce cevap yazıldı. Yazanların büyük çoğunluğu olayda Akkaya veya kızını haklı görenlerdi. Az sayıda mesaj ise Deniz Akkaya’dan bir an önce bu mesajını silmesini istiyordu.

Akkaya gece uyumadı. Hem kızına, hem kızının babası Efe Önbilgin’e hem de sosyal medyada kendisini eleştirenlere ateş püsküren videolar çekmeye başladı ve bunları da sosyal medyadan paylaştı.

Sabah saatlerinde ise kapısına polis ve Aile Bakanlığı yetkilileri geldi. Akkaya’nın kızını devlet koruma altına almak istiyordu. Deniz Akkaya’nın öfkesi sabah da dinmemişti. Kızının elinden alınmasını da sosyal medyadan duyurdu, ‘Kendi isteğimle verdim, biraz burnu sürtsün’ dedi. Oysa istemese de vermek zorundaydı, devlet 15 yaşındaki kız için koruma kararı almıştı zaten.

Deniz Akkaya kendisini balkona kilitleyen kızından polis sayesinde kurtulduğunu yazdı

 

Doksanların en popüler modellerinden Deniz Akkaya 10 Aralık 2009’da erkek arkadaşı Efe Önbilgin’den bir kız çocuk sahibi olmuştu. Çift 2010’da ayrıldı ancak velayet ve nafaka gibi konularda mahkemeye yansıyan çatışmalar uzun yıllar devam etti. Eski model şimdi de tek başına büyüttüğü kızıyla ilgili sorun yaşıyor.

Akkaya paylaşımında ‘Son derece yanlış bir baba seçimi ile hamile kaldığını, hayatının kabusa döndüğünü, bir ruh hastası ile verdiğim velayet savaşının ömür boyu sürdüğünü’ söyledikten sonra yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Az önce 16 senedir resmen tek başıma baktığım kızımın benden ısrarla sakladığı telefonunu ele geçirdim. Benden habersiz yurtdışı planları ve fazlasını bulmam neticesinde telefona el koydum. Fiziken bana saldırması yetmediği gibi beni 1.5 saat balkona kitledi. Komşuların ve güvenliğin ricaları karşılıksız kalınca 3 kez 112’yi aramam neticesinde kurtarıldım. Polislere de karşı çıkan sonrasında birde hızını alamayıp bana itibar suikasti yapan bu ruh haline, ergenliğin arkasına saklanmasına izin vermeyeceğim. Biz nerede hata yaptık biliyor musunuz?kontrolsüzce severek. Anne olmak bu değil ve olmamalı. Allah tüm annelere sabır versin.”

3 milyondan fazla kişinin gördüğü mesaja çok farklı yorumlar geldi. Kimisi anneye hak verdi, kimisi çocuğunu ifşa etmesini sert bir dille kınadı, kimisi de “Keşke paylaşmasanız da biz de yorum yapmasak” diyerek rahatsızlığını belirtti. Bir başkası “Paylaşıyorsanız yorumlara katlanmak zorundasınız” dedi.

Akkaya bunun üzerine ikinci bir tweet daha atarak takipçilerine “ayar verdi”.

Karakoldan geldi, x’in başına geçti

Kilitli kaldığı balkondan polisler tarafından çıkarıldığını söyleyen Deniz Akkaya karakolda ifade verdikten sonra eve dönüşte yine kamerayı açtı ve benzer içerikte bir dizi video çekti.

Sizin aklınızı alırım, kanunlu kanunsuz

Bu kez öfkesinin hedefinde ağırlıklı olarak takipçileri vardı. Kızından şikayet eden, yorgun olduğunu, kızını babasının yanına göndermek istediğini söyleyen Akkaya takipçilerine “Bilip bilmeden yorum yapmayın” dedi, “Sizin aklınızı alırım, kanunlu kanunsuz” diyerek tehdit savurdu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.