Dünyanın en yaşlı kedisi Rosie 33 yaşında hayata veda etti

Guinness'te rekor kaydı olmasa da dünyanın en yaşlı kedisi olduğu düşünülen kaplumbağa kabuğu renkli Rosie İngiltere'nin Norwich şehrinde hayatını kaybetti.

Popüler 17 Eylül 2024
Fotoğraf: Daily Mirror

Rosie hayatının ilk yılında bir ev kedisiydi, ancak kısa sürede ailenin küçük kızının kedi alerjisi olduğu anlaşıldı. Kedi kurtarma kuruluşu tarafından korumaya alınan Rosie kısa sürede yeni sahibi Lila’yla buluştu ve ömrünün sonuna kadar onunla yaşadı. Rosie “resmi” unvanı olmasa da muhtemelen dünyanın en yaşlı kedisi. Zira Guinness kayıtlarına göre rekor yine İngiltere’de yaşayan 1995 doğumlu Flossie adlı kediye ait.

Koridorda yürürken yere uzandı ve öldü

73 yaşındaki Lila Brissett daha önce de istismara uğramış bir sokak kedisini ve köpeği kurtarmış iyi bir hayvansever. Ömrünün neredeyse yarısını geçirdiği Rosie için İngiliz Daily Mirror gazetesine bakın neler söylemiş: “Onu şimdiden özlüyorum. Çok iyi değildi, bir gün evin koridorunda yürürken yere uzandı. Yine de birlikte çok güzel zaman geçirdik ve bir sürü anımız var.”

Lila’nın tahminine göre Rosie’nin annesi gri bir Ragdoll kedisi, babası kızıl (ginger) bir Tom. Bu da onu sincap kuyruklu güzel bir melez yapmış.

Lila, Rosie’nin yemek yemeyi çok sevdiğini ve uyumak için pencere önünü tercih ettiğini söylüyor

Guinness Rekorlar Kitabı’na göre şu anda kayıtlarda yaşayan en yaşlı kedi 27 yaşındaki Flossie. Guinness Dünya Rekorları yetkilileri Rosie’yi de kaydetmek istemiş, ancak Lila bununla uğraşmamış. Gelmiş geçmiş en yaşlı kedi ise 3 Ağustos 1967’de doğan ve 6 Ağustos 2005’e kadar – 38 yıl üç gün – yaşayan Austin, Teksaslı Creme Puff.

Kedi güzellik yarışmasında patiler podyumdaydıKedi güzellik yarışmasında patiler podyumdaydı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.