Fenomen ruhsatsız tabancayla gösteriş yapmaya kalktı, polis kapısında bitti

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, tabancayla video çektikten sonra evinden gözaltına alındı. Parlak o videoda silahının ruhsatlı olduğunu söylemiş ve "Seviyoruz" demişti.

Popüler 23 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, silahlı bir video çekip sosyal medyada paylaştı. Parlak çektiği videoda belinden tabancasını çıkarıyor ve “Benim de; araba, ev gibi değil de böyle meraklarım var. Ne yapalım yani. Çok bekledim bu günü. Ruhsatlı bu arada kimse bilmesin, kimseyi de silaha özendirmiyorum. Herkesin bir hobisi var arkadaş, her gün deli gibi film izliyorlar değil mi? Mafya babaları havada uçuşuyor. Bizim öyle bir şeyimiz yok yani. Şu an içi bile boş. Seviyoruz” yani diyordu.

Fenomenin bu videosunun üzerinden kısa bir zaman geçti ve Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldı. Parlak, soruşturma kapsamında Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Beylikdüzü’ndeki evinde gözaltına alındı. Evinde yapılan aramada bir adet ruhsatsız tabanca ile 9 adet fişek bulundu. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Parlak koşarak arabasına binip uzaklaştı.

Banu Parlak polise verdiği ifadesinde Başakşehir ilçesindeki güvenlik merkezinin iki kere kurşunlandığını belirtti ve bu nedenle can güvenliği için de silah temin ettiğini savundu. Parlak, ruhsat işlemlerinin uzun sürdüğünü ileri sürerek internet üzerinden tanımadığı birinden 120 bin liraya silah satın olduğunu söyledi.

Tabancayı işyerindeki çekmecesine koyduğunu anlatan Parlak, “Daha sonra da bu tabancayı evime götürdüm. Bu silahı üzerime alıp taşımadım evimde bulundurdum. Videoda görülen silah ise işyerime gelen bir erkek müşterime aitti. 1 buçuk sene önce sosyal medya hesabım için espri maiyetinde çektiğim bir videoydu. Silah gerçek değil, o yüzden alıp video çektim. Yaşanan son olaylardan sonra beni zor durumda bırakmak için sanki yeni paylaşmışım gibi servis ediyorlar” dedi.

Yarış kızıştı: En fakir fenomen benimYarış kızıştı: En fakir fenomen benim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.