Görme engelli baba konteyner evde down sendromlu lösemili oğluna bakıyor

Malatya'da yüzde 92 görme engelli baba down sendromlu lösemi hastası oğluna 10 yıldır hem annelik hem de babalık yapıyor.

Popüler 16 Haziran 2024
Ali Er hem babalık hem annelik yaptığı oğlunun kendisine çok düşkün olduğunu söylüyor.

Babalar Günü’nde oğluna adadığı hayatıyla örnek bir baba hikayesi Malatya’dan geliyor. Hakkını vererek yapılan babalık başlı başına zor ve fedakarlıklar gerektiren bir görevken 51 yaşındaki görme engelli Ali Er özel bakım gerektiren çocuğunun her şeyiyle tek başına ilgileniyor.

Geçen yıl 6 şubatta Kahramanmaraş merkezli depremde evleri yıkılan Ali Er down sendromlu lösemi hastası oğlu Burak (25) ile konteyner kentte yaşamını sürdürüyor.

Eşinden 10 yıl önce boşanan ve oğluyla Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi’ndeki Rönesans Konteyner Kent’te yaşayan Er çocuğuyla konteynerin önüne ektikleri çiçek ve bitkilerin bakımını yapıyor.

AA’ya konuşan Er depremde evlerinin yıkılmasının ardından beş ay oğluyla İstanbul’da devlet  yurdundan kaldıklarını anlattı. Konteyner ev çıkması üzerine yeniden Malatya’ya dönen baba oğul engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyor.

‘Zorlanıyorum, devletten destek istiyorum’

Görme kaybından dolayı insanları sesinden tanıdığını, net göremediğini ifade eden Er, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde lösemi tedavisi gören oğlunu sürekli hastaneye götürdüğünü anlattı.

Engelli maaşıyla kendisinin ve oğlunun ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştığını ancak zorlandığını, oğluna hem annelik hem babalık yapmaya çalıştığını anlatan Er şöyle devam etti: “Yemeği kendim pişiriyorum. Temizliği ve yemeği elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Oğlum kanser tedavisi görüyor, okula gidemiyor. Zorlanıyorum ama yapacak bir şey yok. Evlensem çocuğumu kimse taşıyamaz. Gittiği yere kadar oğlumla yaşamaya devam edeceğim. Baba oğul kendi imkanlarımızla konteynerde yaşamaya çalışıyoruz. Engellilerin masrafları çok oluyor. Devletimizden destek istiyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.