Jerry Seinfeld’e Filistin protestosu

ABD Duke Üniversitesi'nde mezuniyet törenine katılan öğrenciler fahri doktora ünvanı alan ve İsrail destekçisi olduğu bilinen komedyen Jerry Seinfeld'i protesto etti, Seinfeld'in teşekkür konuşmasını dinlemeyip törenden ayrıldı.

Popüler 13 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Seinfeld Duke Üniversitesi mezuniyet programında konuştu Jerry Seinfeld İsrail'in Gazze'ye saldırmasından sonra İsrail'e gitmişti

Amerika Birleşik Devletleri’nde onlarca üniversiteye yayılan Filistin yanlısı protestoların sonuncusu, Duke Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde, komedyen Jerry Seinfeld’in konuşması öncesi yaşandı.

BBC’nin haberine göre son dönemde İsrail’e sık sık destek açıklayan olan Jerry Seinfeld, törende kürsüye davet edildiği sırada bazı öğrenciler tarafından yuhalandı. “Filistin’e özgürlük” sloganları da atan onlarca öğrenci protesto olarak töreni terk etti. Bazı öğrencilerin de mezuniyet cübbesi üzerine Filistin’e destek amacıyla olarak puşi taktığı görüldü.

Seinfeld kısa süren protesto sonrası kendisini destekleyenlerin de bulunduğu mezunlara hitap etti.

Konuşmasında kuşaklar arası komedi anlayışının farklılıklarına değinen Seinfeld, “Rahatsız edici mizahın hafif nahoş bir duygu uyandırması normal… Sizin jenerasyonunuzun başkalarını kırmamaya gösterdiği özene, daha kapsayıcı bir toplum yaratma hassasiyetine hayranlık duyuyorum… Ancak size bir komedyen olarak şunu söyleyeceğim; espri anlayışınızı kaybetmeyin” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.