Kadın sporcular ‘Barbie’lendi

Dünyanın en ünlü oyuncak bebeği Barbie bu kez başarılarıyla ünlü kadın sporcuların suretiyle karşımızda.

Popüler 23 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Venus Williams

Yedi kez Grand Slam şampiyonu olan Venus Williams, Avustralyalı futbolcu Mary Fowler, Fransız boksör Estelle Mossely, Polonyalı sprint koşucu Ewa Swoboda, İspanyol doktor ve paratriatlon sporcusu Susana Rodriguez, İtalyan yüzücü Federica Pellegrini, Kanadalı futbolcu Christine Sinclair, Meksikalı ve Brezilyalı jimnastikçiler Alexa Moreno ve Rebeca Andrade…

Mary Fowler

Paris Olimpiyatları’na sayılı günler kala, oyuncak üreticisi Mattel Barbie’nin 65’inci yaşı şerefine kadın sporcuların bebeklerini yaptı. Görünüşleri sporculara benzeyen bu Barbie’lerin aksesuarları da alışılmışın dışında. Örneğin Williams’ın raketi, Fowler’ın topu var.

Efsane tenisçi Williams bu bebekler sayesinde kız çocuklarının spora ilgi duymasını, motive olmasını umduğunu anlattı: “Sporsuz bir hayat hayal edemiyorum. Başka genç kızların da bu paha biçilemez deneyimi yaşamasını, sporcu olmanın öğretebileceklerini deneyimlemesini isterim. Kadınların spor alanında yer alması çok önemli.”

Susana Rodriguez

Sporcu Barbie’lerle amaç her yaştan kız çocuğuna dünya çapında sporcu olabilecek potansiyele sahip olduğunu göstermek. Marka adına konuşan başkan yardımcısı Krista Berger sporcu Barbie’ler için “Bu ilham veren sporculara ve onların hikayelerine ışık tutarak her genç kızın tutuklarının peşinden gitmek ve hayallerini gerçekleştirme hakkı olduğu inancını savunmak istedik” dedi.

Venus Williams, ABD Açık'a 24. kez katıldı ama hüsrana uğradıVenus Williams, ABD Açık’a 24. kez katıldı ama hüsrana uğradı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.