Kadirov’un devreye girdiği olaylı boşanma: Ofis basan adama cinayet suçlaması

Rusya'nın en zengin insanlarından Tatyana Bakalchuk, boşanma aşamasında olduğu eşinin ofis baskınıyla gündemde. Ofis basan adam cinayet ve cinayete teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı.

Popüler 20 Eylül 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Rusya iki gündür bir cinayet teşebbüsünün yankılarını yaşıyor. Ülkenin en zengin isimlerinden iş insanı Tatyana Bakalchuk’un uğradığı saldırı Rusya sınırlarını dahi aşmış durumda. Çünkü olay herhangi bir saldırıdan ziyade bir film senaryosu gibi.

Boşanmak isteyen Tatyana Bakalchuk milyar dolarlık şirketin en büyük hissedarı. Haliyle işle ilgili alınacak kararlar da büyük ölçüde ona bağlı. Ancak kurdukları imparatorluğun iplerini elinde tutmak isteyen Vladislav Bakalchuk karar mekanizması olan eşini devre dışı bırakmak isteyince işler ofis baskınına değin gitti.

Kadın, müdahaleci eşinden boşanma kararı aldı. Bunu kabullenemeyen eş Vladislav ise geçtiğimiz günlerde “iş konuşacağım” diye Tatyana’nın ofisini bastı. Vladislav ve “iş arkadaşlarım” diye yanına aldığı bir kaç kişi bastıkları ofiste Tatyana’nın korumalarıyla karşı karşıya gelince çatışma çıktı. 2 koruma öldü, ikisi polis memuru 7 kişi yaralandı ve 28 kişi de gözaltına alındı. Bu olayın ardından gözaltına alınan  Vladislav Bakalchuk’a cinayet ve cinayete teşebbüs suçlaması yöneltildi.

Vladislav’ın avukatları, müvekkillerinin cinayet ve bir kolluk görevlisini öldürmeye teşebbüsle suçlandığını ve tutuklandığını söyledi. Avukatlar, söz konusu suçlamalarla Vladislav’ın hak ihlaline uğradığını dahi iddia etti.

Ticari anlaşmazlığın, Tatyana’nın Wildberries’teki yüzde 99’luk hissesini RVB’de yaklaşık yüzde 65’e düşüren bir ortaklık anlaşması nedeniyle çıktığı düşünülüyor. Vladislav’a göre o dönemde eşi, “manipüle edilmiş.” Hatta eşinin manipüle edildiğine o kadar ikna olmuş ki Çeçen Lider Ramazan Kadirov’a kadar şikayete gitmiş. Vladislav’ı desteklemek için devreye giren Kadirov da söz konusu ortaklık anlaşması için “varlık gaspı” yorumunu yapmıştı.

Rusya'nın en zengin kadınının kanlı boşanması: İki ölü varRusya’nın en zengin kadınının kanlı boşanması: İki ölü var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.