Kate Winslet, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver okyanusları korumak için sualtında

"Avatar: The Way of Water" yıldızları okyanusların korunması için sualtında poz verdi.

Popüler 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

“Avatar”ın devam filmi “Avatar: The Way of Water” (Avatar: Suyun Yolu) oyuncuları Kate Winslet, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver bu kez okyanusları korumak için suyla buluştu.

Winslet, Saldana ve Weaver’ın mavi elbiseleriyle sualtında süzüldüğü kareleri dünyanın en ünlü sualtı fotoğrafçılarından Christy Lee Rogers çekti. Filmin yönetmeni James Cameron’ın organizasyonuyla yapılan fotoğraf satışından elde edilecek gelir çevre örgütü The Nature Conservancy’ye bağışlanacak.

Okyanusların korunması için yapılan çalışmalara katkılarıyla bilinen Cameron koleksiyoneri olduğu Rogers’a film ekibini fotoğraflamasını teklif etmesiyle ortaya yağlı boya tabloyu andıran bu kareler çıktı.

Fotoğrafçının imzası haline gelen barok stilinde çektiği kareler 65 ila 35 bin dolar arası satışa sunuluyor.

Oyuncular film için aldığı sualtı eğitimi kapalı bir havuzdaki fotoğraf çekimi sırasında çok işe yaramış. Winslet Avatar’ın devam filmi çekimlerinden önce serbest dalış dersleri almıştı. Çekimler sırasında yedi dakika nefesini tutan Winslet, Tom Cruise’un film setinde sualtında nefes tutma rekorunu kırmıştı.

Sanatçı 16’ncı ve 17’nci yüzyıl sanatına olan hayranlığının göstergesi olan fotoğrafları şu sözlerle anlattı: “Işık su altında havada olduğundan daha yavaş hareket ediyor. Böylelikle bu yumuşak, tablomsu etkiyi yakalayabiliyorum.”

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.