Mark Zuckerberg hanımcılıkta çıtayı zirveye taşıdı: Eşinin heykelini yaptırdı

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg 'bu hanımcılığın kaçıncı seviyesidir' dedirten bir harekete imza attı: Eşi Priscilla Chan'ın heykelini yaptırdı. Ancak amacı yalnızca eşine olan aşkını anlatmak olmayabilir.

Popüler 14 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Zuckerberg'in eşi Priscilla Chan dev heykelinin önünde evlerinde sıradan bir sabahmış gibi poz verdi.

Facebook’un kurucusu, Meta CEO’su Mark Zuckerberg orta yaş krizinden geçiyor olabilir ya da dev servetiyle ne yapacağını şaşırdı. Ne yaşadığını bilmek mümkün değil elbette ancak hanımcılıkta çıtayı zirveye taşıdığı aşikar. Nasıl mı? Eşi Priscilla Chan’ın dev bir heykelini yaptırıp evlerinin bahçesine dikerek.

Heykeli ABD’li sanatçı Daniel Arsham’a sipariş etti. Çağdaş sanatçı deneysel işleriyle biliniyor. Büyük çıkışını Los Angeles’taki Dior mağazası için yaptığı enstalasyonla yakalamıştı.  Lüks markalarla işbirliğini sürdüren Arsham heykelleriyle ünlü bir sanatçı.

Zuckerberg heykelin açılışını da sahibi olduğu Instagram’dan yaptı. Heykelin yanında sabahlığıyla duran eşi Chan’ın fotoğrafını ve videosunu paylaşan milyarder “Eşinin heykelini yaptırma Roma geleneğini geri getiriyorum” yazdı.

Roma’da yalnızca çok zengin aileler heykel yaptırabiliyordu. Heykelin kalitesi ailenin kaynaklarının ve bağlantılarının yansımasıydı. Heykel ne kadar ince işçilikle yapılmışsa yaptıran aileye o kadar prestij kazandırdığı anlamına geliyordu. Bu anlamda beylerin eşlerinin heykelini yaptırması aşklarının ölümsüzleştirme çabası olmanın yanında sosyal ve ekonomik dinamiklerle de iç içe geçmiş bir anlama sahipti. Yaptıran erkeğin kişisel ve aile adına başarısının bir göstergesi gibiydi.

Zuckerberg jujitsu, karma dövüş sanatları yaptığı paylaşımları, sörf tahtasında smokin giyip elinde Amerikan bayrağı salladığı  fotoğraflarıyla gövde gösterisi yapmayı, ‘maskülenliğini’ sergilemeyi seviyor. Bu heykel de eşine aşkının simgesi olduğu kadar önemli bir adam olduğunu gösterme çabası da olabilir.

Heykel fotoğrafının altına yorum yapan heykeli yaptırma hikayesinin arka planını soran bir takipçisine eşiyle hep heykelini yaptıracağım diye şakalaştığını ve sonunda Arsham’la çalışma fırsatı bulunca heykeli yaptırdığını anlattı.

Teknoloji devlerini anlatan 'Yakılacak Kitap': Musk tapınılmak ister, Zuckerberg boyundan büyük işlere kalkışırTeknoloji devlerini anlatan ‘Yakılacak Kitap’: Musk tapınılmak ister, Zuckerberg boyundan büyük işlere kalkışır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.