Met Gala’daki Filistin yanlısı protestolarda yirmiden fazla gözaltı

Modanın en prestiji daveti Met Gala'nın yapıldığı New York Metropolitan Müzesi çevresinde Filistin yanlısı protestolarda yirmiden fazla kişi gözaltına alındı.

Popüler 7 Mayıs 2024
Screenshot

“Polis konuşuyor, bu bir uyarıdır. Araç yolunu boşaltıp kaldırıma geçin. Geçmezseniz müdahale edeceğiz.” Önceki gün New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi yakınlarında yapılan bu anonsun amacı Met Gala’yı protesto eden Filistin yanlısı protestoculara yönelikti.

Göstericiler yılın en büyük moda etkinliği kabul edilen Met Gala’nın Gazze’ye bombalar yağarken yapılmasını protesto ediyor, “Refah, Gazze” sloganlarıyla geceyi basmak istediklerini söylüyordu.

The Guardian’ın haberine göre polis göstericileri bastırdı ve yirmiden fazla kişiyi gözaltına aldı.

Met’i kapatın. Gaza’ya bombalar düşerken yapılan galaya hayır. Buluşma Park ve 5. Cadde’nin köşesinde. Görsel: X

1948’den beri yapılan Met Gala Metropolitan Kostüm Enstitüsü’ne bağış toplamak için düzenleniyor. O kadar önemli bir statü sembolü ki buraya davet edilmek Amerikalı pek çok zengin ve ünlünün hayattaki önemli gayelerinden biri, dolayısıyla bir hayli maliyetli.

Bu yıl biletleri kişi başına 75 bin dolara (yaklaşık 2,5 milyon lira) satılan Met Gala şaşaa, lüks ve yüksek statüyle özleşleştiği için protestocuların da hedefinde. Daha önce ırkçılık karşıtlarının, hayvan hakları savunucalarının, iklim aktivistlerinin protestolarıyla karşılaşan Met Gala bu yıl da ABD’de gittikçe büyüyen Filistin yanlısı protestoların sahnesi oldu.

Yılın en şık daveti: Tek kişilik bilet 75 bin dolardıYılın en şık daveti: Tek kişilik bilet 75 bin dolardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.